Μία ακόμη νύχτα επεισοδίων με πρωταγωνιστές ομάδες Ρομά, σημειώθηκε χθες στη Δυτική Αττική, ενώ και στη Θεσσαλονίκη επικρατεί αναταραχή με συγγενείς του 16χρονου τραυματία να ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις. 

Νωρίς το πρωί έφτασε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από την πίσω πόρτα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Λίγα λεπτά πριν τις 8, ο κατηγορούμενος εισήλθε στο κτίριο από την πίσω πλευρά και οδηγήθηκε κατευθείαν στο γραφείο του ανακριτή, ενώ συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Ο 34χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στα δικαστήρια κάτω από άκρα μυστικότητα.

Μέσα και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς Ρομά και αλληλέγγυοι έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση.

Η 26η Οκτωβρίου παραμένει κλειστή, ενώ, πέρα από τα οχήματα και τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο υπάρχει προληπτικά και ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Εφιαλτικές στιγμές στον Ασπρόπυργο

Τρεις ομάδες ΟΠΚΕ έζησαν εφιαλτικές στιγμές λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο, στην περιφερειακή Αιγάλεω. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, Ρομά τους έστησαν ενέδρα, πυροβολώντας με καραμπίνες επί μία ώρα από το ύψωμα.

Στο σημείο μετέβη ομάδα των ΕΚΑΜ και ελικόπτερο, που απεγκλώβισαν και φυγάδευσαν τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας άνδρας της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε ελαφρά χθες το βράδυ στην Λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο, καθώς δέχθηκε σκάγια στο πρόσωπο από όπλο Ρομά, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Νωρίτερα χθες το απόγευμα της Πέμπτης, ξέσπασαν νέα επεισόδια με φόντο τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου στην Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.
Ομάδες Ρομά άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών ενώ σημειώθηκαν και πυροβολισμοί κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ στον Ασπρόπυργο, στην οδό Διυλιστηρίων.

Μια διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση από Ρομά χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός, ενώ στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου σύμφωνα με την Πυροσβεστική κάηκε ένα αυτοκίνητο.

Νεκρός Ρομά από πυροβολισμό σε καταυλισμό

Χθες το βράδυ της Πέμπτης, στα Μέγαρα ένας Ρομά έχασε τη ζωή του, από πυρά που δέχτηκε από άλλον Ρομά μετά από διαπληκτισμό που είχαν σε καταυλισμό.

Η αστυνομία προχώρησε σε 7 συλλήψεις και 4 προσαγωγές στη Δυτική Αττική

Στη Δυτική Αττική, οι Αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές, σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της ΓΑΔΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες από το πρωί της Πέμπτης σε Ζεφύρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες. Η επιχείρηση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Στην επιχείρηση που οργανώθηκε και εκτελέστηκε από την ΓΑΔΑ, συμμετείχαν διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, ελικόπτερο και δύο οχήματα ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή ήταν οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, ο εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.