Ένα συγκλονιστικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε έξω από την Κόρινθο, όταν σταμάτησε στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης  (ΛΕΑ) ένα ταξί και στη συνέχεια επέπεσαν το ένα πάνω στο άλλο δύο Ι.Χ., που ακολουθούσαν. 

Σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι. Ο ένας είναι γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας, πρώην αντιδήμαρχος. Ο άλλος είναι ένας 70χρονος, που οδηγούσε το προπορευόμενο όχημα και έκοψε ταχύτητα για να δει τι συμβαίνει με τη φωτιά στο ταξί και να βοηθήσει. Αυτό, όμως απέβη μοιραίο, διότι δεν επιτρέπεται να σταματάμε στη ΛΕΑ, αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, ούτε να κόβουμε ταχύτητα στη διπλανή λωρίδα.

Το σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το δυστύχημα έγινε περίπου στις 11 το πρωί και ενεπλάκησαν τρία οχήματα. Αυτό είχε ως συνέπεια δύο από τους εμπλεκόμενους να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Pelop, ο ένας εκ των δύο νεκρών στο τροχαίο δυστύχημα στην Αρχαία Κόρινθο είναι ο γνωστός επιχειρηματίας, Δημήτρης Αλεξίου. Ήταν ένας άνθρωπος με πολυετή ενασχόληση στον χώρο της εστίασης, ενώ είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος Παραλίας.

 Τυλίχθηκε στις φλόγες το ταξί και ο οδηγός στάθμευσε στη ΛΕΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ταξί τυλίχθηκε -για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- στις φλόγες, περίπου στο 89ο χλμ. της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Αρχαίας Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο οδηγός του, μόλις αντιλήφθηκε τη φωτιά, σταμάτησε αμέσως δεξιά και στάθμευσε στη ΛΕΑ, προκειμένου ο ίδιος και οι άλλοι δύο επιβαίνοντες να προλάβουν να βγουν από το όχημα.L

Ένα δεύτερο όχημα, το οποίο περνούσε από το σημείο όπου φλεγόταν το ταξί, στο ρεύμα προς Αθήνα, έκοψε ταχύτητα προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει και αν κάποιος άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια.

Το μοιραίο, δυστυχώς, δεν άργησε να συμβεί, καθώς ένα τρίτο όχημα, που ακολουθούσε, δεν πρόλαβε να μειώσει ταχύτητα, με συνέπεια να «καρφωθεί» πίσω του.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης του δεύτερου και του τρίτου οχήματος σκοτώθηκαν ακαριαία οι δύο οδηγοί, με την Πυροσβεστική να προχωρά στον απεγκλωβισμό τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το ταξί τόσο ο οδηγός όσο και οι δύο επιβάτες πρόλαβαν να βγουν μόνοι τους και να αποφύγουν τη φωτιά αλλά και τη σύγκρουση των άλλων οχημάτων.

Στο σημείο επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ έσπευσαν περιπολικά και ασθενοφόρο ΕΚΑΒ.