Ένας άξιος ιερέας έγινε το καλό παράδειγμα για όλο τον κλήρο ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης όσων αρνούνται να φορέσουν μάσκες μέσα στις εκκλησίες, δείχνοντας αποφασιστικότητα ακόμη και σε σημείο να εκκενώσει τον ναό.

Τη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία διέκοψε ιερέας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας ζητώντας από τους τους πιστούς που δεν φορούσαν μάσκα να βγουν έξω.

10000000 861499768010808 4621968462150098867 n

«Οσοι δεν φοράτε μάσκα, θα βγείτε έξω», είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας. Απαντώντας μάλιστα σε κάποιους που αντέδρασαν, ο ιερέας είπε ότι οι ιερείς και οι ψάλτες δεν φορούν μάσκα για να μπορούν να ψάλλουν.

«Τον Λόγο του Θεού τον ξέρω καλύτερα από εσάς. Ή θα φορέσετε μάσκα ή θα βγείτε έξω. Θερμή παράκληση» τους είπε στη συνέχεια.

Ενώ οι αντιδράσεις συνεχίζονταν, ο ιερέας διευκρίνισε πως ιερείς και ψάλτες δεν φορούν μάσκα για να μπορούν να ψάλλουν.

«Αντιρρησίες θα είσαστε στο σπίτι σας, όχι εδώ. Εδώ θα είστε υπάκουοι και σεβαστικοί. Κουμάντο και αντιρρησία στο σπίτι σας, όχι εδώ μέσα», είπε με αυστηρό ύφος, καθώς οι πιστοί δεν συμμορφώνονταν.

Μάλιστα ο ιερέας επέμεινε προς τους πιστούς που ήταν μέσα στην εκκλησία να βγουν έξω ή να φορέσουν μάσκα  και ανέφερε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ειδοποιηθεί η αστυνομία.