Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, οι υποψήφιοι διεκδικητές της προεδρίας στο κόμμα και όλοι οι πολίτες εκφράζουν συμπαράσταση προς την Φώφη Γεννηματά μαζί με ευχές να ξεπεράσει σύντομα την κρίση της υγείας της και να επανέλθει στην κανονική ζωή.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μετά από εκτενείς εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή της οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Αποσύρεται από τη διεκδίκηση της ηγεσίας

H Φώφη Γεννηματά αποσύρει την υποψηφιότητά της για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, λόγω επιδείνωσης της υγείας της, καθώς υποχρεώθηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά αναφέρει :«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής». Τονίζει πώς «ως πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης.

Το σίγουρο είναι ότι η Φώφη Γεννηματά αφοσιώνεται στον προσωπικό της αγώνα για την αντιμετώπιση της επιδείνωσης της υγείας της από τον 10ο όροφο του Ευαγγελισμού. ΟΙ εξετάσεις συνεχίζονται. Εκείνη δεν κρύβεται και δεν κρύβει την αλήθεια. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας είχε βγει μπροστά, είχε μιλήσει δημοσίως για τον καρκίνο και τις «διαρκείς» ανατροπές για χάρη του από τα νεανικά της χρόνια.

«Από τότε έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες», λέει συχνά στους φίλους της και στους συντρόφους της στο κόμμα. Την έχουν χαρακτηρίσει «σκληρή παίκτρια»- «είναι μαχήτρια», επανέλαβε χθες με ανάρτησή του ο Παύλος Χρηστίδης ένας από τους συνεργάτες της από τις νεότερες ηλικίες που τον εμπιστεύτηκε στο πόστο του εκπροσώπου Τύπου από το 2015.

Το κύμα συμπαράστασης είναι δεδομένο- χιλιάδες τα μηνύματα. Η κα Γεννηματά απάντησε στα τηλέφωνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αλέξη Τσίπρα, των άλλων πολιτικών αρχηγών. Ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για τα «περαστικά» και υποσχέθηκε στους γιατρούς της ότι θα αφοσιωθεί στα της νοσηλείας της για όσο διάστημα χρειαστεί.

Η πρώτη αδιαθεσία

Η πρώτη αδιαθεσία ήρθε στην πρεμιέρα της άτυπης προεκλογικής μάχης κάποιες μέρες νωρίτερα. Μόλις είχε τελειώσει την μαχητική ομιλία της σε οπαδούς της σε πολυχώρο της Αθήνας. Προς την έξοδο αισθάνθηκε ζάλη και ατονία- δυο συνεργάτες της έτρεξαν να την βοηθήσουν- την μάλωσαν που παραμελεί τον εαυτό της. «Δεν είχε βάλει μπουκιά στο στόμα της από το πρωί», θυμούνται.

Δεν το έβαλε κάτω και παρότι παρακολουθούσε την κατάσταση της υγείας της με τακτικές εξετάσεις συνέχισε. Πήγε στη Σλοβενία. Επέστρεψε. Η ανάγκη για ενότητα της παράταξης, όπως επαναλάμβανε στους συνεργάτες της, πρέπει να είναι προτεραιότητα κατά την διάρκεια και μετά τον προεκλογικό αγώνα. Η εξέλιξη ανατρέπει τα βήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Οι κ.κ Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης επαναλαμβάνουν από την πλευρά τους ότι προέχει η υγεία της Προέδρου. Στο παρασκήνιο, μετά το αρχικό σοκ και την βουβαμάρα, ακούστηκαν από στελέχη του ΚΙΝΑΛ κάποιες σκέψεις που και η Γεννηματά θα έκανε, όπως εξηγούν. Όμως ουδείς ολοκληρώνει την σκέψη του για την εξέλιξη της κορυφαίας διαδικασίας, σταθμός της οποίας θα ήταν η ανακήρυξη των υποψηφίων την Παρασκευή με την κατάθεση των υπογραφών.

Έμπειρα στελέχη αντιλαμβάνονται και εκτιμούν ότι όλα μπορούν να αλλάξουν κι ότι «οι πρωταγωνιστές» θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις αναγκαίες συζητήσεις και όλοι μαζί, τα αρμόδια όργανα να λάβουν αποφάσεις. Θα είναι υποψήφιοι μόνο οι κ.κ Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Καστανίδης υποψήφιοι για την ηγεσία και πως διαμορφώνει τις ισορροπίες στο εσωκομματικό παζλ η αποχώρηση της Γεννηματά από την κούρσα;