Αγκαλιασμένοι έκλαιγαν οι γονείς, μην αντέχοντας το μαρτύριο της απώλειας της μόλις 5,5 μηνών κόρης τους, που την είδαν να πεθαίνει από θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου στο αυτοκίνητο του πατέρα, στην Άρτα.

Μετά τη συνάντησή τους το πρωί της Πέμπτης, κατόπιν ειδικής άδειας που τους χορηγήθηκε από τις Αρχές, καθώς ο πατέρας είναι κρατούμενος αφού κατηγορείται για τη θανατηφόρα έκθεση του βρέφους, οι δύο τραγικοί γονείς συναντήθηκαν εκ νέου, για περίπου 10 λεπτά, και το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Νωρίτερα, το πρωί, κατά το πρώτο τους τετ α τετ μετά το τραγικό συμβάν, έσπασαν καρδιές στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όταν το νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί τούς αντίκρισαν να κλαίνε γοερά, αγκαλιασμένοι σφιχτά.

Ο πατέρας κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο ισόγειο του νοσοκομείου και η μητέρα στον τρίτο όροφο.

Χθες Τετάρτη (10/5) βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή.

«Να μη ζήσει κανείς άνθρωπος αυτό που περνάμε εμείς», ήταν τα πρώτα λόγια του πατέρα μέσω του δικηγόρου του.

Του τηλεφώνησαν να πάει στη δουλειά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο 37χρονος εξήγησε στον ανακριτή ότι το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε να πάει την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό και από εκεί στη δουλειά του. Στον δρόμο προς τον σταθμό τού τηλεφώνησε ένας συνάδελφός του από τον ΔΕΔΔΗΕ και του είπε ότι πρέπει να σπεύσει για να πάνε επειγόντως στη Λευκάδα, από όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη.

Μετά το τηλεφώνημα αυτό φαίνεται πως σκοτείνιασε το μυαλό του και ξέχασε εντελώς ότι στο πίσω κάθισμα, στο καρεκλάκι του, κοιμόταν το μωρό του. Έφτασε με το αυτοκίνητό του κοντά στον βρεφονηπιακό σταθμό, όμως αντί να σταματήσει και να αφήσει το παιδί, συνέχισε, έφτασε στη δουλειά του, πάρκαρε το αυτοκίνητό του κι έφυγε άρον άρον με υπηρεσιακό όχημα για τη Λευκάδα.

 Τι είπε ο 37χρονος πατέρας στους αστυνομικούς

«Έφυγα από το σπίτι. Πήρα έναν καφέ. Το μωρό κοιμόταν, το έβαλα στο πίσω κάθισμα. Μέχρι να φτάσω στον βρεφονηπιακό σταθμό, μεσολάβησε ένα τηλεφώνημα από τη δουλειά μου. Απορροφήθηκα και, αντί να πάω στον βρεφονηπιακό, πήγα στη δουλειά. Πάρκαρα το αυτοκίνητο κοντά στη δουλειά και έφυγα».

Δεν έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας

Μιλώντας σχετικά στο Mega, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, διέψευσε κατηγορηματικά ότι έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας αμφότεροι και μεταφέρθηκαν σε ψυχιατρική κλινική. Άλλωστε, φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, που αποτρέπουν τέτοιες ενέργειες, όπως πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στη μητέρα, επρόκειτο να πάρει εξιτήριο σήμερα, όμως προτιμήθηκε να παραμείνει νοσηλευόμενη για μία ακόμα νύχτα.

Τους έδωσαν άδεια να πάνε και οι δύο στην κηδεία

Οπως τόνισε ο κ. Γιαννάκος, οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι του νοσοκομείου που τους παρακολουθούν έχουν δώσει τη σχετική άδεια, η οποία έχει διαβιβαστεί και στις Αρχές, έτσι ώστε να παραστούν αμφότεροι στην κηδεία του μωρού που θα γίνει στο χωριό καταγωγής της μητέρας, την Περδικοράχη Άρτας.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο κι όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «στο νοσοκομείο το σοκ είναι πολύ μεγάλο. Δεν μπορεί να συνέλθει το προσωπικό στο νοσοκομείο ακόμα…»