Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία στην Κατερίνη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα από την τραγωδία, που αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό των σορών της 17χρονης Μαρίας – Ιωάννας και της 45χρονης μητέρας της σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων στην παλιά εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας.

Οι στιγμές ήταν σοκαριστικές στο σημείο της τραγωδίας και όλοι αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν την τραγική εξέλιξη και το τέλος ενός δράματος, που ζούσαν η μάνα και η κόρη, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί  από την Κατερίνη, από τις 8 Νοεμβρίου.

Μόνο ορισμένα τηλεοπτικά δίκτυα και ενημερωτικά site έδειχναν “επαγγελματική ψυχραιμία”, συναγωνιζόμενα το ποιο θα δημοσιεύσει πρώτο …αποκλειστικές  φωτογραφίες και βίντεο από την χαράδρα και από την επιχείρηση των συνεργείων της πυροσβεστικής υπηρεσίας για ανάσυρση των νεκρών γυναικών.

Ο τρόπος κάλυψης του δραματικού συμβάντος προκάλεσε για μια ακόμη φορά την αποστροφή της κοινής γνώμης και έδειξε έλλειψη σεβασμού απέναντι στον ανθρώπινο πόνο.

Η εξέλιξη των γεγονότων στην περιοχή

Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν η κοπέλα και η μητέρα της εντοπίστηκε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων, στο 27ο χλμ Κατερίνης -Ελασσόνας, όπου κατρακύλησε, υπό άγνωστες συνθήκες και ύστερα από τα όσα είχε αναφέρει η 45χρονη γυναίκα για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας της.

Οι περισσότεροι δεν είχαν πιστέψει ότι θα προχωρούσε σε ένα τέτοιο απονενοημένο διάβημα μέχρι που εντοπίστηκε το μπλε αυτοκίνητο από drone της Αστυνομίας, στα πλαίσια των ερευνών για τον εντοπισμό των δύο γυναικών.

Το drone πέταξε πάνω από την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου επικεντρώθηκαν οι έρευνες από τη στιγμή που κάτοικος εντόπισε τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Είχε προηγηθεί κινητοποίηση από πολλούς φορείς και δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης η ειδοποίηση για την εξαφάνιση της κοπέλας.

 

Η τελευταία ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού ανέφερε ότι η 17χρονη και η μητέρα της πιθανόν να επιβαίνουν σε όχημα Ι.Χ χρώματος μπλε, μάρκας Mazda με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΙ 8456.

Πως γράφτηκε το χρονικό της τραγωδίας

Η 17χρονη Μαρία – Ιωάννα αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα. Είχε εξαφανισθεί μαζί με την μητέρα της, στις 8 Νοεμβρίου, από το σπίτι τους στην Κατερίνη.

Την ημέρα της εξαφάνισης το κορίτσι γιόρταζε τα γενέθλιά του και η οικογένεια, όπως έχει δηλώσει η γιαγιά του κοριτσιού, ετοίμαζε πάρτι. Τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν.

Το κορίτσι αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και κυκλοφορούσε υποβασταζόμενο από μπλε περιπατητήρα. Λίγο πριν χαθεί έφυγε για βόλτα, όπως νόμιζε, με το αυτοκίνητο, που οδηγούσε η μητέρα της.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά η γιαγιά της 17χρονης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και περιέγραψε όλα όσα συνέβαιναν. «Εγώ φεύγω και δεν ξαναγυρίζω. Θα πάω να αυτοκτονήσω, δεν αντέχω» είπε η μητέρα της 17χρονης, όπως ανέφερε η γιαγιά της ανήλικης.

Σύμφωνα με τον πατέρα της 17χρονης, η μητέρα της ανήλικης ήταν φορτισμένη λόγω της κατάστασης της υγείας της κόρης της. Ένα τηλεφώνημα στον σύζυγό της ήταν το τελευταίο σημείο ζωής που έδωσε η μητέρα της 17χρονης Μαρίας Ιωάννας πριν εξαφανιστεί.

«Η γυναίκα δεν είναι καλά, θέλει βοήθεια και συμπαράσταση. Η Μαρία γεννήθηκε μία χαρά. Κατά τον 6ο μήνα διαγνώστηκε με εγκεφαλική αιμορραγία, τετραπληγία» δήλωσε η γιαγιά της.

Το δράμα κορυφώθηκε μέσα σε οικογενειακές εντάσεις, που πιθανόν να οδήγησαν την 45χρονη γυναίκα σε μια ακραία συμπεριφορά κάτω από το βάρος της στενοχώριας και των αδιέξοδων.