Επιβεβαιώνεται η δραματική διάσταση στο θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρυτανία με την εξαφάνιση της 48χρονης Ευρυδίκης, καθώς η δικηγόρος της, ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησε τελευταία φορά, πριν εξαφανιστεί, αποκάλυψε ότι η γυναίκα είχε υποστεί βασανισμό από τον σύζυγό της και οδηγήθηκε σε απόγνωση. 

Η δικηγόρος ανέφερε όλα όσα είπαν σε εκείνο το τηλεφώνημα, αλλά και τι ήταν αυτό που έκανε την 48χρονη να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Τα ίχνη της 48χρονης μητέρας έχουν εξαφανιστεί από την προηγούμενη Πέμπτη. Οι αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητό της στη γέφυρα της Τατάρνας και μέσα σε αυτό βρήκαν το κινητό της τηλέφωνο κι ένα πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο μεταξύ άλλων φέρεται να αναφέρει: ” ΑΝ με βρείτε τραυματισμένη να κάνετε ευθανασία. Αν με βρείτε νεκρή να με αποτεφρώσετε”.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της Ευρυδίκης στη λίμνη των Κρεμαστών, αφήνοντας ελπίδες ότι μπορεί η 48χρονη να είναι καλά και να μη θέλει να εμφανιστεί.

Το τηλεφώνημα με την δικηγόρο πριν χαθούν τα ίχνη της

Η δικηγόρος της, Βαλεντίνη Μέτου, δίνει νέα τροπή στο θρίλερ της Ευρυτανίας. Όπως είπε στην εκπομπή “Αλήθειες με την Ζήνα”, την περασμένη εβδομάδα της τηλεφώνησε η 48χρονη μέσα από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της.

«Η γυναίκα είχε προβλήματα στον γάμο της κι αναζητούσε συμβουλές για να προχωρήσει στο διαζύγιο. Μου είπε ότι ο σύζυγός της τη χτυπούσε τρεις συνεχόμενες μέρες. Την τελευταία φορά τη χτύπησε μέσα στο ιατρείο, όπου εργαζόταν ως βοηθός μικροβιολόγου», είπε η δικηγόρος.

Η γυναίκα απευθύνθηκε στην αστυνομία, κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό της κι επειδή λιποθύμησε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Ο σύζυγός της είχε μπει παράνομα στο σπίτι της»

Τη μέρα που εξαφανίστηκε ο σύζυγος της 48χρονης είχε πάει στο σπίτι της, παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί.

Όπως είπε η κ. Μέτου, στον σύζυγο της 48χρονος επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα και του απαγορεύτηκε να την πλησιάζει στα 50 μέτρα.

Εκείνος όμως, την ίδια μέρα πήγε στο σπίτι της μητέρας της 48χρονης, παραβιάζοντάς τα. Η Ευρυδίκη τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα και ανέφερε το περιστατικό, όμως δεν προχώρησε στη μήνυση, καθώς θεώρησε ότι ο σύζυγός της τελικά θα σεβόταν την απόφαση του δικαστηρίου.

«Ήταν σε μια ψυχική αναστάτωση, αλλά δε μου είχε δώσει την εντύπωση ότι σκέφτεται να κάνει κακό στον εαυτό της. Είχαμε προγραμματίσει ένα ραντεβού στο γραφείο μου την επομένη της εξαφάνισής της και όπως μου είπε η ίδια είχε κλείσει ραντεβού με τον λογιστή της για κάποιες υποθέσεις και με γιατρούς για κάποιες ιατρικές εξετάσεις»είπε η δικηγόρος, προσθέτοντας ότι μίλησαν τηλεφωνικά και τη μέρα που εξαφανίστηκε.

«Τη μέρα που εξαφανίστηκε μιλήσαμε και πάλι στο τηλέφωνο. Ο σύζυγός της είχε μπει πάλι στο σπίτι της. Ήταν αναστατωμένη και την ρώτησα αν θέλει να ειδοποιήσω την αστυνομία. Μου είπε όχι, αλλά εγώ παρ’ όλ’ αυτά κάλεσα στο αστυνομικό τμήμα και ανέφερα τι είχε συμβεί. Αστυνομικοί πήγαν από το σπίτι της και τους έδιωξε, λέγοντας ότι ο σύζυγός της είχε φύγει και δεν τους χρειαζόταν», συνέχισε η δικηγόρος.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης συνεχίζονται, ενώ την υπόθεση αναλαμβάνει πλέον η ασφάλεια Καρπενησίου, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς πλέον εξετάζεται αν τα σημειώματα που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό της είναι πράγματι δικά της ή αν πρόκειται για άλλον γραφικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το MEGA, αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι ότι εάν η γυναίκα όντως έπεσε από τη γέφυρα ή βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι εάν είχε πέσει το σώμα της θα είχε αναδυθεί στην επιφάνεια. Αν τελικά έπεσε ίσως να χρησιμοποίησε βαράκια στα πόδια για να καταλήξει στον βυθό. Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να ξεκινήσουν κάποιες ομάδες ανθρώπων που ειδικεύονται στην αναζήτηση, ανάμεσά τους και κυνηγοί από την Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα «σαρώσουν» την περιοχή 2 – 2,5 χιλιομέτρων, και να ξεκαθαριστεί το εάν έχει πέσει στη λίμνη ή όχι