Σε ακόμη επτά συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό.

Οι συλληφθέντες είναι πέντε αλλοδαποί και δύο Έλληνες. Οι δύο Έλληνες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πατέρας και γιος, 48 και 20 ετών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας 47χρονος Αλβανός που κατείχε και πορνογραφικό υλικό. Οι άλλοι τέσσερις, ηλικίας 28 έως 52 ετών, είναι υπήκοοι Πακιστάν και Μπαγκλαντές. Συγκεκριμένα, δύο Πακιστανοί ηλικίας 36 και 52 ετών και δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές ηλικίας 28 και 44 ετών.

Συνολικά οι συλλήψεις για τη σοκαριστική υπόθεση με θύμα τη 12χρονη ανέρχονται σε 23. Αύριο το πρωί οι επτά συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις νέες συλλήψεις

“Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, εφτά (7) άτομα από τα οποία δύο (2) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 12χρονης στον Κολωνό. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή”.

Πώς προέκυψαν οι νέες συλλήψεις

Τα στοιχεία για τα επτά πρόσωπα που συνελήφθησαν σε αυτή τη νέα φάση έρευνας της υπόθεσης που σοκάρει το πανελλήνιο, τα είχε δώσει η ίδια η 12χρονη όταν την Μεγάλη Δευτέρα, κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου της οικογένειάς της, προσήλθε στην ΕΛ.ΑΣ. για να δώσει νέα στοιχεία για πρόσωπα και περιστατικά που συνέβησαν.

Μίλησε για διάφορα άτομα και έδωσε συγκεκριμένα ονόματα προσώπων. Με βάση τα στοιχεία αυτά η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην ταυτοποίηση των επτά ατόμων και στη σύλληψή τους. Ενδεχομένως υπήρχαν τα στοιχεία τους σε κινητά τηλέφωνα ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα οποία επικοινωνούσαν με την 12χρονη και τον μαστροπό της.