Άλλος ένας γιατρός, γυναικολόγος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, 55 ετών έφυγε από την ζωή, χτυπημένος από τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Ταυτόχρονα συγκλονίζει η απώλεια  ιδιώτη παιδίατρου και της σύζυγου του που πέθαναν διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, αφήνοντας μια κόρη βυθισμένη στη θλίψη και σοκαρισμένους όλους τους συγγενείς και φίλους.
Η ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενη στον  55χρονο γυναικολόγο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα, υπογραμμίζει σε δραματικούς τόνους ότι είναι η δέκατη απώλεια υγειονομικού από κορωνοϊό.

Ο 55χρονος, πατέρας ενός παιδιού, διέμεινε στη Θεσσαλονίκη νόσησε και νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Τις τελευταίες ημέρες επιβαρύνθηκε η κατάσταση και νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται παράλληλα στον ιδιώτη παιδίατρο και τη σύζυγό του που πέθαναν διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, όπου υπάρχει ΜΕΘ τριών κλινών γεμάτη και νοσηλεύονται και πέντε διασωληνωμένοι σε θαλάμους – αυτοσχέδιες ΜΕΘ.

Συγκινητική μαρτυρία από την ξαδέρφη τους
«Ήταν πολύ αγαπητός, εξαίρετος επιστήμων, ο θάνατός του συγκλόνισε όλη την περιοχή. Επειδή δούλευε στην Έδεσσα και κατοικούσε στη Σκύδρα, είχε μια ευρύτερη περιοχή που ήταν γνωστός και αγαπητός στον κόσμο» ανέφερε η Ροζαλία Γαβριηλίδου  για τον σύζυγο της ξαδέρφης της που χάθηκε από κορωνοϊό και ήταν γνωστός παιδίατρος της περιοχής.
«Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς κόλλησε. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, μπορεί από κάτι που άγγιξε, μπορεί από οτιδήποτε. Με διαφορά λίγων ημερών χάθηκε το ζευγάρι, ξεκληρίστηκε μια οικογένεια. Έμεινε η κόρη της μόνη της. Την ημέρα που πέθανε η πρώτη μου ξαδέρφη, μου πέθανε και ο πατέρας μου, από κορωνοϊό. Δέκα ημέρες μετά έφυγε και ο Χρήστος. Έχουμε μάθει να ρωτάμε πόσο χρονών ήταν, αν είχε υποκείμενο νόσημα. Ό,τι υποκείμενο και αν έχει ο καθένας μας, το παλεύει. Έρχεται αυτός ο αόρατος εχθρός και αυτός τελικά κόβει το νήμα της ζωής», πρόσθεσε η ίδια.
“Ας μείνουμε στο σπίτι κι ας μην κάνουμε γιορτές…”
Στη συνέχεια η κα Γαβριηλίδου μίλησε με πόνο για την αδυναμία αποχαιρετισμού των αγαπημένων προσώπων:
«Το τραγικό είναι ότι στέλνεις τους ανθρώπους σου σαν πακέτο. Και είναι η πληγή που μένει. Η εικόνα που σου μένει είναι αυτή. Χωρίς να μπορείς να τους αποχαιρετίσεις. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Τα κρατήσαμε τα μέτρα. Πονάει το γεγονός ότι αφήσαμε να φτάσει σε αυτό το σημείο, να είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Οι επιστήμονες μας συμβουλεύουν, και εμείς τους αγνοούμε. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να πούμε ότι αυτό πρέπει να το σταματήσουμε εδώ. Ας καθίσουμε στο σπίτι, ας μην κάνουμε γιορτές όπως τις κάναμε».
«Τρεις άνθρωποι από το οικογενειακό μου περιβάλλον έφυγαν. Έχω χάσει πολλούς φίλους αλλά και γνωστούς. Η κοινωνίας μας είναι πολύ μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας», κατέληξε η κ. Γαβριηλίδου.
Και 60χρονος νοσηλευτής στο Παπαγεωργίου
Σε άλλη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ  αναφέρεται σε έναν ακόμη υγειονομικό, που έχασε την ζωή του στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
«Σήμερα θρηνούμε τον ένατο συνάδελφο από κορωνοϊό. Νοσηλευτής 60 ετών ένα χρόνο πριν τη σύνταξη προϊστάμενος τμήματος βραχείας ογκολογίας. Παντρεμένος με τέσσερα παιδιά. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους. Έδινε πολλές ημέρες τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργαζόνταν. Νοσοκομείο που επέλεξε να εργασθεί αφού παραιτήθηκε από άλλο δημόσιο νοσοκομείο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας ακόμη νοσηλευτής 48 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα του νοσοκομείου Τρικάλων νόσησε από κορωνοϊό διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργάζεται. Συνολικά «9 συνάδελφοι μας αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη για τη ζωή διασωληνωμένοι στις εντατικές» όπως σημείωσε.