Στήθηκαν τα τραπέζια και γυρίζει ο οβελίας σε πολλές γειτονιές, καθώς ο κόσμος δειλά – δειλά ξεδιπλώνει τις διαθέσεις του για λίγο κέφι την ημέρα του Πάσχα.

Σε αυλές και σε εξοχικά στήθηκαν ψησταριές, ενώ άρχισαν να μαζεύονται και τα συγγενικά πρόσωπα μαζί με φίλους για να αισθανθούν λίγο διαφορετικά σήμερα, αφήνοντας στην άκρη την απειλή του κορωνοϊού.

Πιο τυχεροί αυτές τις μέρες όσοι μένουν στα χωριά, αλλά και όσοι κατάφεραν να φύγουν από τις μεγάλες πόλεις με τις γνωστές δικαιολογίες.

Βέβαια τα μέτρα ισχύουν και οι πολίτες μετακινούνται με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6σήμερα Κυριακή του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή του Πάσχα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.