Σε ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου και όχι σε θρόμβωση αποδίδεται ο θάνατος της 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα.

Η άτυχη γυναίκα είχε υποκύψει μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της pfizer, και όπως ήταν φυσικό υπήρξε το ερώτημα κατά πόσο συνδεόταν με τον εμβολιασμό. Όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου ήταν ισχαιμικό επεισόδιο.

Η γυναίκα υπέκυψε λίγες ώρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου, αφού είχε παραμείνει λίγη ώρα στο εμβολιαστικό κέντρο, χωρίς να νιώσει κάτι, αλλά αργότερα στο σπίτι της είχε  έντονη αδιαθεσία και πόνο στο στέρνο.
Θα γίνουν και εργαστηριακές εξετάσεις
Πάντως, περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της θα ρίξουν ο ιατρικός φάκελος της άτυχης 68χρονης σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.
Η πρώτη εκτίμηση από την νεκροψία – νεκροτομή δείχνει ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ισχαιμικό επεισόδιο και όχι από θρόμβωση, ωστόσο όπως αναφέρει στο protothema.gr ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που διόρισε η οικογένεια της 68χρονης, Γρηγόρης Λέων μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πιο ασφαλή συμπεράσματα:

“Η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι η 68χρονη γυναίκα έφυγε από την ζωή από ισχαιμία του μυοκαρδίου όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε ώστε να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Είναι σημαντικό να περιμένουμε τις εργαστηριακές εξετάσεις έτσι ώστε να δούμε την αρχική αιτία θανάτου.

Το αν η ισχαιμία του μυοκαρδίου σχετίζεται ή όχι με το εμβόλιο που είχε κάνει η 68χρονη κατά της covid-19, θα μπορέσουμε να το απαντήσουμε, αφού ολοκληρωθεί το σύνολο των εξετάσεων σε συνδυασμό και με την μελέτη του ιατρικού της φακέλου. Ο ιατρικός της φάκελος έχει ζητηθεί και αναμένεται να μας παραδοθεί από το νοσοκομείο. Έτσι αφού μελετηθούν όλα θα έχουμε ασφαλή συμπεράσματα”.