Είναι ωραίος, επικοινωνιακός και κάθε άλλο παρά απαρατήρητος περνά από τις γυναίκες. Ο 40χρονος άνδρας που έγινε εμμονή στη συνομήλική του γυναίκα, σε βαθμό που για τα μάτια του να πάρει βιτριόλι και να κάψει το πρόσωπο και το σώμα της κοπέλας, που θεώρησε αντίζηλό της, δεν είχε στο μυαλό του γάμους και οικογένεια: ούτε μαζί της, ούτε προς το παρόν, τουλάχιστον.

Ο ίδιος, άλλωστε, το κατέθεσε ξεκάθαρα στην Αστυνομία: «Είχα μαζί της ( με την κατηγορούμενη) ελεύθερη ερωτική σχέση», είπε.

Πρώην μπάρμαν -έχει εργαστεί σε διάφορα μαγαζιά στα Επτάνησα, αλλά και στην Αθήνα- νυν υπάλληλος σε μια εταιρεία, ο νεαρός άνδρας φαίνεται να αγαπά τα ταξίδια και τη διασκέδαση, όπως κάθε άνθρωπος στην ηλικία του. Ο γοητευτικός άνδρας που παρ’ όλα αυτά κρατά χαμηλό προφίλ, είναι οπαδός του Ολυμπιακού και βρέθηκε στο στόχαστρο της 35χρονης κατηγορουμένης, η οποία επένδυσε σε μια σχέση που για εκείνον ήταν ελεύθερη και περιστασιακή.

Ο 40χρονος στην κατάθεσή του περιέγραψε: «Πριν από περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα… Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, και τελικά αναπτύξαμε μια ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές, καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου.

Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα, στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της».

Αυτά τα μηνύματα, που ο ίδιος χαρακτήρισε τυπικά, αλλά και κάποια likes σε φωτογραφίες της Ιωάννας πυροδότησαν τη ζήλια της 35χρονης που βρήκε απάντηση στο όμορφο πρόσωπο της Ιωάννας στο γιατί ο άνδρας-αντικείμενο του πόθου της δεν την έβλεπε «σοβαρά».

Η ζήλια της ήταν παθολογική, ενώ είχε φτάσει να προκαλέσει και επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η 35χρονη είχε φτάσει να τον ρωτήσει ευθέως αν είχε σχέση με την Ιωάννα, με εκείνον να μη δίνει σημασία στην εμμονή της και να την αγνοεί, χωρίς βεβαίως ποτέ να μπορεί να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Κάθειρξη μέχρι 12,5 χρόνια για το κακούργημα της Έφης

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο προφυλάκισής της βρίσκεται πλέον η 35χρονη γυναίκα η οποία φέρεται ως η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου, στην Καλλιθέα.

Η κατηγορουμένη μετά την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε την περασμένη Πέμπτη βαρύνεται με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας  σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αδίκημα που σηκώνει ακόμη και προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση).

Αντιμετωπίζει, επίσης, και την πλημμεληματική κατηγορία της απείθειας. Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 35χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης αλλάζει πάντως σημαντικά τα δεδομένα της μεταχείρισής της από τη Δικαιοσύνη. Καταρχάς, η άσκηση δίωξης για το εν λόγω αδίκημα, σύμφωνα με πληροφορίες, βασίζεται νομικά στο γεγονός ότι η ποσότητα του καυστικού υγρού, που κατά τη δικογραφία η κατηγορουμένη έριξε στο πρόσωπο αλλά και το σώμα της 34χρονης Ιωάννας, ήταν πολύ μεγάλη και δυνητικά θα μπορούσε να την έχει σκοτώσει.

Μάλιστα, στο διαβιβαστικό έγγραφο της δικογραφίας αναφέρεται πως από την εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στο σημείο της επίθεσης «προκύπτει ότι το υγρό της επίθεσης περιείχε πυκνά διαλύματα θειικού οξέος, το οποίο σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες αξιωματικούς μπορεί να προκαλέσει σε σοβαρές εκθέσεις το θάνατο».

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα για την κατάσταση της υγείας της Ιωάννας, η νεαρή γυναίκα από την επίθεση που δέχθηκε έχει υποστεί εγκαύματα από το βιτριόλι στο 93% του προσώπου αλλά και το 30% του σώματός της.

Για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει ποινή που ξεκινάει από 12,5 έτη κάθειρξη και φτάνει μέχρι τα πέντε έτη φυλάκισης. Αν, ωστόσο, το δικαστήριο αναγνωρίσει στον δράστη ενός τέτοιου εγκλήματος ελαφρυντικό, τότε η ποινή μπορεί να μειωθεί ακόμη και στα 2,5 έτη και να εκλείψει έτσι κάθε πιθανότητα ο καταδικασθείς να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αντίθετα, αν είχε ασκηθεί σε βάρος της 35χρονης δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, τότε η ποινή που θα μπορούσε να της επιβληθεί θα ήταν, το ανώτερο, δέκα έτη κάθειρξης. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη κατηγορία θα ήταν σχεδόν αδύνατο το ενδεχόμενο προφυλάκισης της 35χρονης, σύμφωνα και με εγκύκλιο του Αρείου Πάγου.

Ανεξάρτητα, ωστόσο, από την έκβαση που μπορεί να έχει μια ενδεχόμενη δίκη ενώπιον Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ένα τέτοιο αδίκημα, αυτή τη στιγμή η νεαρή γυναίκα από το χωριό Σταθά της Αιτωλοακαρνανίας ενδέχεται μετά την απολογία της να οδηγηθεί στις φυλακές. Πάντως, μέχρι στιγμής η ίδια αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση και, όπως μάλιστα έλεγαν πρόσωπα του περιβάλλοντός της, δείχνει εντελώς αποστασιοποιημένη και απόμακρη από όσα της καταλογίζουν. (Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)