Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κίμων Τρουπής, στέλεχος της ΕΡΤ για πολλά χρόνια και από τους εξέχοντες του κλάδου στον τομέα της εκπαίδευσης.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε με ιδιαίτερη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Κίμων Τρουπής έφυγε από τη ζωή, αιφνιδίως, το βράδυ της Παρασκευής (13.01.2023). Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ με 45χρονη πορεία στα ΜΜΕ και στην εκπαίδευση.

Πρόκειται για μία σημαντική απώλεια για την οικογένεια της ΕΡΤ και την δημοσιογραφική κοινότητα.

Γεννήθηκε στο Κιάτο, σπούδασε στη Σχολή Δημοσιογραφίας ΟΜΗΡΟΣ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στην Ιταλική Κρατική Τηλεόραση RAI (Certificato di Giornalismo Televisione).

Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος του τομέα Ενημέρωσης και Ειδήσεων της ΕΡΤ και ERT world, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ, Project manager σε μεγάλα τηλεοπτικά γεγονότα και Σύμβουλος Επικοινωνίας σε ιδιωτικούς φορείς.

Εργάστηκε στην τηλεόραση του ANT-1 και του ΣΚΑΪ, καθώς και στα
έντυπα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ, ΒΡΑΔΥΝΗ κ.ά.

Δίδαξε Επικοινωνία-Δημοσιότητα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ήταν επιμορφωτής-εκπαιδευτής σε θέματα Επικοινωνίας-Δημοσιότητας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

Ο εκλιπών είναι πατέρας του Γιάννη Τρουπή, επίσης, γνωστού δημοσιογράφου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ιδιαίτερη θλίψη ανακοίνωσε τον θάνατο του συναδέλφου Κίμωνος Τρουπή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, αιφνιδίως, το βράδυ της Παρασκευής . Επίσης η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του δημοσιογραφικού κόσμου στην οικογένεια του θανόντος.