Οργή εναντίον αεροπορικής εταιρείας και των τοπικών αρχών εκφράζουν αρκετοί από τους 100 Έλληνες ταξιδιώτες, που υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, εγκλωβισμένοι επί 21 ώρες στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης.

Μετά από παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας στην Ουγγαρία οι ταξιδιώτες επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροπλάνο και ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής στις 15:30 ώρα Ελλάδος για την Αθήνα.

Ο Έλληνας πρέσβης στη Βουδαπέστη, κ. Μανώλης Αποστολάκης, δήλωσε ότι όλοι οι Έλληνες έχουν ήδη αναχωρήσει με προορισμό την Αθήνα και είναι ασφαλείς.

Από την χαρά τους μάλιστα, κατά την αποχώρησή τους, χειροκροτούσαν επί 5 λεπτά για τις πραγματικά μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από πλευράς της Ελληνικής πρεσβείας που έβαλε τέλος στην ταλαιπωρία τους.

Οι 100 Έλληνες περίμεναν στο αεροδρόμιο από το πρωί του Σαββάτου και μετά από 21 ώρες καθυστέρησης, έχοντας εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο και ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής.

«Αντιεπαγγελματική η συμπεριφορά της αεροπορικής εταιρείας»

Ο κ. Αποστολάκης είπε ότι η ταλαιπωρία των Ελλήνων επιβατών ξεκίνησε λόγω της αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας. Με τη συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας, προσφέρθηκε στον κόσμο από ένα γεύμα και μετά από πολύ πίεση στους ανθρώπους του αεροδρομίου και στις τοπικές Αρχές, ήρθε ένα άλλο αεροπλάνο από το Πόρτο για να τους μεταφέρει ασφαλείς πίσω στην πατρίδα για τα Χριστούγεννα. «Τέλος καλό, όλα καλά», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρέσβης στην Βουδαπέστη.

Να σημειωθεί ότι η πτήση τους ήταν προγραμματισμένη για χθες, Σάββατο, το απόγευμα (στις 18:25), με τη Ryanair, αλλά ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να παραμείνουν επί 21 ώρες στο αεροδρόμιο.

Μάλιστα, δεν υπήρξε καν μέριμνα ώστε να μεταφερθούν σε κάποιο ξενοδοχείο, για να ξεκουραστούν.

Λίγο μετά τη 1 σήμερα το μεσημέρι, δίπλα στους εγκλωβισμένους βρέθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην ουγγρική πρωτεύουσα, ο οποίος συζήτησε μαζί τους το μέγα πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί.

Οργισμένοι οι ταξιδιώτες: Παρατημένοι χωρίς ενημέρωση

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την εταιρεία, ήμασταν παρατημένοι. Ούτε ένα κομμάτι ψωμί δεν μας έδωσαν για να φάμε, μείναμε νηστικοί όλο το βράδυ», ανέφερε νωρίτερα ένας νεαρός που μίλησε στον ΣΚΑΪ.

«Όλες οι πτήσεις, ακόμη και με τη συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν φύγει, αλλά εμείς μένουμε εδώ. Μας είπαν ότι πιθανώς να φύγουμε σήμερα το μεσημέρι στις 14:00, αλλά αυτό μας είπαν και στη 01:00 τα ξημερώματα και στις 03:00», είχαν πει στην τηλεόραση του Alpha δύο κοπέλες.

«Νερό μάς έφεραν ύστερα από τέσσερις-πέντε ώρες. Μιλήσαμε με το προξενείο και περιμένουμε τον πρέσβη μαζί με ένα κλιμάκιο να έλθουν εδώ, ώστε να κοιτάξουν αν μπορέσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση», πρόσθεσαν.