Οι εικόνες έντονου συνωστισμού, που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους, προκάλεσαν τη δριμεία κριτική της Ματίνας Παγώνη αναφορικά με τη μη τήρηση του lockdown.

Η λοιμωξιολόγος Ματίνα Παγώνη πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας-Πειραιά,  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian, αναρωτήθηκε:

“Πώς να μειωθούν έτσι τα κρούσματα; Το πρωί στην Αθήνα δεν μπορείς να προχωρήσεις, υπάρχει πολύς κόσμος. Περιμέναμε κρούσματα και θάνατοι να πέφτουν πολύ γρηγορότερα. Υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές. Στην ουσία δεν έχουμε lockdown. Αν βγείτε έξω, θα καταλάβετε. ”

Αναφορικά με τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το εμβόλιο που κατακλύζουν το διαδίκτυο η κα Παγώνη είπε:

«Δεν υπάρχουν συνωμοσίες, υπάρχει μόνο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό που θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Στη συνέχεια, σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, ανέφερε: «Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς. Θα αποφασιστεί στην πορεία. Όπως είναι τα πράγματα τώρα, δεν μπορούμε να το δούμε, γιατί γίνονται λίγα τεστ αυτές τις ημέρες».

Η Ματίνα Παγώνη απάντησε επίσης σε απορίες επί των δόσεων και των διαδικασιών των εμβολίων.

Όπως είπε, ο εμβολιασθείς, αν κολλήσει κορωνοϊό, τον μεταδίδει γιατί καλύπτεται σε ποσοστό 50%. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι όταν κάποιος ξεκινήσει από το εμβόλιο μιας συγκεκριμένης εταιρείας, συνεχίζει με το ίδιο εμβόλιο και όχι κάποιας άλλης εταιρείας.