Διαστάσεις έντονων αντιπαραθέσεων και σκληρών σχολιασμών έχει λάβει το θέμα της ηλικιωμένης γυναίκας από την Χρυσαυγή Λαγκαδά, που φέρεται ότι πέταξε το αναπηρικό μπαστούνι της εναντίον ενός σκύλου, που την εμπόδιζε να περάσει από το πεζοδρόμιο.

Η γιαγιά έγινε δέκτης  πολλών αρνητικών σχολίων, όταν βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο την έδειχνε όντως να πετάει το μπαστούνι της προς τον σκύλο,  που κοιμόταν στη γειτονιά της, με συνέπεια το ζώο να φύγει ουρλιάζοντας.

Όπως αναφέρουν ορισμένα σχόλια, το ρεύμα της εποχής, που έχουν δημιουργήσει μερικοί φανατικοί φιλόζωοι, δίνει περισσότερη σημασία στην ηρεμία του αδέσποτου σκύλου, παρά στην ανάγκη της ηλικιωμένης γυναίκας να περπατήσει λίγο για το καλό της υγείας της.

Το ρεύμα επιβάλλει και μια όψιμη “ευαισθησία” των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, που ξαφνικά ανένηψαν από τον γραφειοκρατικό λήθαργο και σχηματίζουν δικογραφίες ακόμη και σε βάρος ανήμπορων ανθρώπων.

Οι αρχές δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία σε περιπτώσεις επιθέσεων αδέσποτων σκύλων εναντίον περιπατητών όπως συνέβη πολλές φορές στο στρατόπεδο Κόδρα, παλιότερα, αλλά και στο ρέμα της Πυλαίας, όπου μάλιστα ένας διερχόμενος άνδρας πέθανε μετά την επίθεση αγέλης σκυλιών.

Είχε πέσει θύμα επίθεσης στο παρελθόν

Η 75χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε πράγματι δικογραφία, μίλησε στον Alpha και εμφανίστηκε μετανιωμένη για την πράξη της, τονίζοντας πως δεν έχει πρόθεση να βλάψει το ζώο. «Το είδα που ήταν ξαπλωμένο, νόμιζα πως ήταν ξύπνιο και δεν έφευγε. Δεν ήθελα να το χτυπήσω, τι μου έκανε το ζώο για να το χτυπήσω; Ήθελα μόνο να το τρομάξω για να φύγει και να μπορώ να περπατήσω»

Η 75χρονη λέει πως στο παρελθόν έχει πέσει θύμα επίθεσης σκύλου και αυτό την έχει κάνει επιφυλακτική απέναντι στα αδέσποτα. «Ο φόβος με έκανε να ρίξω το μπαστούνι στο σκυλί, για να μπορέσω να περπατήσω χωρίς να με δαγκώσει».

Εκείνη την ημέρα, όπως υποστηρίζει, παρά τα κινητικά της προβλήματα βγήκε μια βόλτα μέχρι τον κεντρικό δρόμο, στο χωριό Χρυσαυγή του Λαγκαδά. «Δεν κατάλαβα πως κοιμόταν, δεν βλέπω καλά και δεν ακούω. Έχω προβλήματα υγείας, έχω αστάθεια, δεν μπορώ να περπατήσω καλά. Γυρίζω το κεφάλι μου, χάνω των βηματισμό μου και πέφτω. Μόνο το πεζοδρόμιο έχω για να με βοηθάει».

Θεσσαλονίκη: Σάλος με βίντεο που δείχνει ηλικιωμένη να πετάει μπαστούνι σε σκυλί

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στην αυλή του σπιτιού της γυναίκας. Δεν μπόρεσε να διακρίνει ποιο ήταν το σκυλί, ώστε να καταλάβει ποια θα ήταν η αντίδρασή του, σε περίπτωση που το πλησίαζε. «Φοβήθηκα, ήταν μεγάλο το σκυλί και πέταξα το μπαστούνι μου».

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, ενώ ισχυρίζεται πως το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ένα λάθος. «Είχα παλιά ζώο, τώρα δεν μπορώ να τα φροντίσω. Εδώ δεν μπορώ να βάλω νερό για εμένα, πώς θα το κάνω για ένα ζώο. Ποτέ δεν έχω ξαναπετάξει μπαστούνι σε σκύλο. Εδώ ο χώρος γέμιζε σκυλιά για 9 μήνες και δεν τα πείραζα ποτέ».

Ο σκύλος δεν τραυματίστηκε και όπως λέει η ίδια, εξακολουθεί να συχνάζει στην ίδια γειτονιά.