Θλίψη και πόνο έφερε στον διάσημο 84χρονο ηθοποιό Ρόμπερτ Ρέντφορντ ο θάνατος του 58χρονοου γιου του  Τζέιμς Ρέντφορντ, σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ, ακτιβιστή για το περιβάλλον.

Το Ινστιτούτο Sundance, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τους Τζέιμς και Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 2005, επιβεβαίωσε με ανακοίνωση τον θάνατό του  Τζέϊμς.

Σε ανάρτηση του οργανισμού στο Twitter τονίζεται ότι «προκαλεί βαθιά θλίψη» η είδηση ​​του θανάτου του Τζέιμς Ρέντφορντ, ο οποίος χαρακτηρίζεται «ένας σημαντικός υποστηρικτής της δύναμης της αφήγησης που μπορεί να επηρεάσει θέματα που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα».

“Ο Τζέιμι ήταν ένας πολύ ευγενικός συνεργάτης με διαίσθηση. Η κοινότητα των καλλιτεχνών και των συναδέλφων μας θρηνεί αυτήν την απώλεια και στέλνει συλλυπητήρια στην οικογένεια Ρέντφορντ. Η ζεστασιά, το πάθος και η γενναιοδωρία του Τζέιμι θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν» τονίζεται στην ανάρτηση του Ινστιτούτου Sundance.

Η σύζυγός του Κάιλ δήλωσε στην εφημερίδα The Salt Lake Tribune τη Δευτέρα ότι ο Τζέιμς Ρέντφορντ πέθανε από καρκίνο των χοληφόρων αγγείων του ήπατος.

Ο πατέρας Ρόμπερτ Ρέντφορντ 84 ετών έχει κάνει δύο γάμους. Από τον πρώτο απέκτησε τέσσερα παιδιά και έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και ακτιβιστής. Έχει κερδίσει δύο βραβεία Όσκαρ: το πρώτο για τη σκηνοθεσία της ταινίας “Συνηθισμένοι Άνθρωποι” και το δεύτερο για τη συνολική του προσφορά στο χώρο του κινηματογράφου.