Δύσκολες ώρες για εκδρομείς λόγω ακύρωσης μιας πτήσης στη Βουδαπέστη και λόγω χιονοθύελλας έξω από την Βιέννη.- Έμειναν χωρίς νερό και φαγητό.-

Σε πολύωρη ταλαιπωρία υποβάλλονταν μέχρι τις πρωϊνές ώρες σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων 100 Έλληνες που ήθελαν να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Αθήνα από την Βουδαπέστη, ενώ ανάλογη εμπειρία είχαν άλλοι τόσοι εκδρομείς εν μέσω χιονοθύελλας, στον δρόμο που οδηγεί από την Πράγα στη Βιέννη.

Συγκεκριμένα, ώρα 10.00 και παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στο αεροδρόμιο της ουγγρικής πρωτεύουσας, καθώς πτήση εταιρείας χαμηλού κόστους ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά, τελευταία στιγμή, και έτσι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες είναι ήδη 15 ώρες στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης και περιμένουν να δοθεί λύση.

Επιβάτης που είναι ανάμεσα σε αυτούς που περιμένουν είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι η πτήση επρόκειτο να αναχωρήσει στις 18:25 το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο μέχρι σήμερα το πρωί δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Όπως ενημερώθηκαν, η πτήση έχει ακυρωθεί. «Μας έχουν αφήσει νηστικούς», κατήγγειλε.

Εγκλωβισμένοι επί 17 ώρες σε πούλμαν άλλοι 100 εκδρομείς

Σε μεγάλη ταλαιπωρία μετατράπηκε και το ταξίδι των Χριστουγέννων για 100 Έλληνες εκδρομείς, οι οποίοι έμειναν εγκλωβισμένοι επί 17 ώρες σε πούλμαν, εν μέσω χιονοθύελλας, στον δρόμο που οδηγεί από την Πράγα στη Βιέννη.

Το ταξίδι για τους δεκάδες επιβάτες ξεκίνησε αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη χθες το πρωί. Προσγειώθηκαν στην Πράγα και περίπου στις 2 το μεσημέρι ξεκίνησαν με δύο λεωφορεία ταξιδιωτικού πρακτορείου για τη Βιέννη.

Ωστόσο, τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν παραλύσει το εθνικό δίκτυο της χώρας, απόρροια των οποίων ήταν η πρόκληση αρκετών ατυχημάτων, κυρίως ανατροπών βαρέων οχημάτων.

Έτσι, οι 100 Έλληνες επιβάτες εγκλωβίστηκαν για αρκετές ώρες χωρίς νερό και φαγητό, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Βιέννη, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, αλλά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είχαν ανάγκη να λάβουν τα φάρμακά τους.

Απεγκλωβίστηκαν μετά από 17 ώρες

Τελικά, έπειτα από 17 ώρες απεγκλωβίστηκαν και γύρω στις 7 το πρωί ήταν στα προάστια της Βιέννης, όπως είπε επιβάτης ενός πούλμαν στην ΕΡΤ. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επιστρέψουν στις 27 Δεκεμβρίου.

«Έχουμε μεγάλη ανάγκη για ξηρά τροφή και νερό. Έχουμε μείνει χωρίς νερό. Έχουμε οκτάχρονα παιδιά στο λεωφορείο, πρέπει να μας βοηθήσει κάποιος, όσο περνούν οι ώρες η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δραματική. Πρέπει οι ηλικιωμένοι να πάρουν τα φάρμακά τους», είπε επιβάτης, ο οποίος εξήγησε ότι ενημερώθηκε η πρεσβεία, ωστόσο τους απάντησαν ότι είναι με δεμένα τα χέρια, διότι βρίσκονται σε ξένη χώρα.

«Δεν μας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή οι διακοπές μας, τις διακοπές τις έχουμε ξεχάσει μετά από όλο αυτό που ζούμε όλες αυτές τις ώρες. Εμάς μας ενδιαφέρει να μας βοηθήσει κάποιος και να μας απομακρύνει, να μας βρει ένα καταφύγιο τουλάχιστον για το βράδυ. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε εδώ σε αυτή την κατάσταση. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και κινδυνεύουμε να αποκλειστούμε ολοκληρωτικά, όχι μόνο εμείς, αλλά και η τεράστια ουρά οχημάτων που έχει σχηματιστεί πάνω στο εθνικό δίκτυο», συμπλήρωσε.