Τον ξαφνικό θάνατο 49χρονου λοχαγού σε μονάδα της Ξάνθης, που συγκλόνισε συναδέλφους του, υπαξιωματικούς και οπλίτες, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο άτυχος στρατιωτικός κατέρρευσε κατά τη διάρκεια απογευματινής εκπαίδευσης, την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου δεν ανακοινώθηκαν, αλλά εικάζεται ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες συναδέλφων του.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για τον θάνατο του λοχαγού στην Ξάνθη:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2023, o Λοχαγός Χ.Α., ετών 49, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Ξάνθης έχασε τις αισθήσεις του, ευρισκόμενος εντός στρατοπέδου, κατά τη διάρκεια της απογευματινής εκπαίδευσης.

Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας και διεκομίσθη άμεσα συνοδεία ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και στη συνέχεια, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και κατέληξε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Νταϊφώτης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ».