Εγκαινιάστηκε η πρώτη στον «Ευαγγελισμό», παρουσία του συζύγου της Φώφης Ανδρέα Τσούνη και του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μ. Χριστοδουλάκη.-

Με την έγνοια στους ασθενείς ήταν η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που είχε αναλάβει την πρωτοβουλία δημιουργίας βιβλιοθηκών στα νοσοκομεία, ώστε να  βρίσκουν τρόπο οι νοσηλευόμενοι να διαβάζουν και να περνούν όσο γίνεται πιο ανώδυνα τις δύσκολες ώρες.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας εγκαινιάστηκε στον «Ευαγγελισμό» η Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη του νοσοκομείου όπου έφυγε από την ζωή ηη πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μαζί με τη γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστάσιου Γρηγορόπουλου, της υποδιοικήτριας της 1ης ΥΠΕ Μαρίζας Οικονόμου, του Γιώργου Μπουλμπασάκου, διευθυντή του 1ου Παθολογικού Τομέα – διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής, και του Ανδρέα Τσούνη, εκ μέρους της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά, εγκαινίασαν τη Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη για νοσηλευόμενους και εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Με την προτροπή της Φώφης Γεννηματά πριν από λίγους μήνες, ο Τομέας Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων πήρε την πρωτοβουλία δημιουργίας λογοτεχνικών βιβλιοθηκών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα δικαιοδοσίας της 1ης ΥΠΕ.

Με τη στήριξη των μελών και των φίλων του Κινήματος Αλλαγής, καθώς και εκδοτών, συγκεντρώθηκε ένας ικανός αριθμός βιβλίων, ώστε να καλύψει τη δημιουργία αντίστοιχων βιβλιοθηκών.

Από τα εγκαίνια της πρώτης λογοτεχνικής βιβλιοθήκης στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η προσπάθεια υλοποίησης του στόχου για δημιουργία ανάλογων βιβλιοθηκών σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας θα συνεχιστεί με τη διάθεση των υπαρχόντων βιβλίων και με πρωτοβουλίες συγκέντρωσης νέων.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και η Φώφη Γεννηματά πίστευε βαθιά σε αυτό. Έδωσε πολλές μάχες για την ενίσχυσή του, αλλά και για τη στήριξη των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών. Πίστευε, όμως παράλληλα, και στο ανθρώπινο πρόσωπό του. Μετά από δική της πρωτοβουλία προ μηνών, και με τη σημαντική δουλειά του Τομέα Εθελοντισμού του Κινήματος Αλλαγής, έχουμε τη χαρά, μαζί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να εγκαινιάσουμε σήμερα τη λογοτεχνική βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου ”Ευαγγελισμός”. Σε μία προσπάθεια να αποτελέσει μια συντροφιά στους νοσηλευόμενους που δοκιμάζονται αλλά και στους εργαζομένους του, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Μια πρωτοβουλία που θα συνεχίσουμε, για να τιμήσουμε την ίδια και την παρακαταθήκη της»