Κλήσεις για εμφάνιση ενώπιον των εισαγγελικών αρχών λαμβάνουν ο πατέρας Αντώνιος ως ύποπτος για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση, όπως επίσης και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού του Κόσμου για διάφορα αδικήματα.

Ο πατέρας Αντώνιος καλείται σε ανωμοτί κατάθεση από τις δύο εισαγγελείς Ανηλίκων προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις και σχετικά με το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε πρόκληση σωματικών βλαβών εις βάρος αδύναμων προσώπων, παιδιών δηλαδή που φιλοξενούνταν στην Οργάνωση.

Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο καλούνται ως ύποπτοι για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων σε βαθμό πλημμελήματος και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού.

Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, Αικ. Κοπελάκη και Δ.Κ. Τσίχλη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να κληθεί σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ο πατέρας Αντώνιος, μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου στη δομή επαρχιακής πόλης και ενός 15χρονου αγοριού, οι οποίοι φέρονται να έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους περιστατικά με ασελγείς πράξεις εις βάρος τους από τον ρασοφόρο.

Και για περιστατικά ξυλοδαρμών, απομόνωσης κ.λ.π.

Επιπλέον, από άλλες καταθέσεις φαίνεται πως έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις ότι εντός των δομών της Κιβωτού έχουν λάβει χώρα περιστατικά ξυλοδαρμών, απομόνωσης, καταναγκαστικής εργασίας κ.ά. εν είδει τιμωρίας σε φιλοξενούμενα παιδιά. Οι τιμωρίες αυτές εκτιμάται από τις εισαγγελικές αρχές ότι ήταν η κεντρική γραμμή και η εντολή του πατέρα Αντώνιου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού.

Οι επτά υπάλληλοι καλούνται σε εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους σε δομές της Αθήνας, δύο σε δομή της Χίου και άλλους δύο στον Βόλο.
Οι έξι εξ αυτών θα δώσουν ανωμοτί κατάθεση για το πλημμέλημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών εις βάρος αδύναμων προσώπων και μία υπάλληλος για το πλημμέλημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς φέρεται να μη μετέφερε σε γιατρό ή σε μονάδα πρώτων βοηθειών, ως ώφειλε, ένα παιδί το οποίο είχε τραυματιστεί.

Όλες οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί την τελευταία τριετία (2020-2022).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας Αντώνιος και οι επτά υπάλληλοι της Κιβωτού έχουν λάβει κλήσεις να εμφανιστούν μετά τα Χριστούγεννα ενώπιον των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων και ότι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία ώστε να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Μετά το στάδιο της παροχής εξηγήσεων οι εισαγγελείς θα αποτιμήσουν το σύνολο της δικογραφίας και θα αποφανθούν εάν θα προχωρήσουν ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης.