Την απόρριψη των ελαφρυντικών που ζήτησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση. Η απόφαση της έδρας είναι ομόφωνη.

Ο 34χρονος πιλότος ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Επιγραμματικά, όπως ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου, στο σκεπτικό ελήφθησαν υπόψιν τα κριτήρια που έθεσε ο Άρειος Πάγος για την αναγνώριση του προτέρου σύννομου βίου. Επιπλέον στην απόφαση των δικαστών βάρυνε η στάση του κατηγορουμένου να αγοράσει το οικόπεδο εξ ολοκλήρου στο όνομά του παρότι είχαν καταβληθεί χρήματα από τους γονείς της Καρολάιν, πράξη που δεν θεωρείται έντιμη, όπως επεσήμανε η πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά την απόρριψη του δεύτερου ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στο σκεπτικό των δικαστών ελήφθησαν υπόψιν ότι οι 37 ημέρες που ακολούθησαν το έγκλημα και ότι 12 μήνες εγκλεισμού είναι πολύ λίγος χρόνος για να κριθεί η μετέπειτα καλή συμπεριφορά.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι από την πλευρά της υπεράσπισης δεν προσκομίστηκε έγγραφο από τις φυλακές για τη συμπεριφορά του κατά τον εγκλεισμό του.

Η εισαγγελέας ζήτησε:

Να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για την ανθρωποκτονία.
Δέκα έτη κάθειρξη και 400 ημερήσιες μονάδες των 50 ευρώ για τη θανάτωση ζώου.
Για την ψευδή κατάθεση ένα έτος φυλάκιση 360 μονάδες επί 10 ευρώ
Και για την ψευδή καταγγελία φυλάκιση ενός έτους.

 Ομόφωνα ένοχος για δύο κακουργήματα

Νωρίτερα, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Δικαστές και ένορκοι υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και κήρυξαν ένοχο τον 34χρονο πιλότο για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ενώ δεν έκαναν δεκτό τον ισχυρισμό του ότι τέλεσε το έγκλημα ευρισκόμενος σε βρασμό ψυχικής ορμής.

Στη συνέχεια, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζήτησε διά των συνηγόρων του, δύο ελαφρυντικά από το δικαστήριο μετά την ομόφωνη καταδίκη του. Ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλ.Παπαϊωαννίδης τόνισε ότι το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αφορά τη διαδρομή του κατηγορούμενου μέχρι την τέλεση της πράξης. «Δεν είχε ποτέ παραβατική συμπεριφορά, είναι το παράδειγμα του ανθρώπου που θα πρέπει αυτό το ελαφρυντικό να αναγνωριστεί», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ελαφρυντικό που ζητεί η πλευρά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, επισημάνθηκε η συμπεριφορά του μέσα στις φυλακές, όπου δεν έχει προκαλέσει κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο και τα δύο ελαφρυντικά απορρίφθηκαν, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται η επιβολή ισόβιας κάθειρξης.