Παραδόθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά για τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών, Μαλένας και Ίριδας,  της Ρούλας Πισπιρίγκου, από την Πάτρα.

Η έρευνα των δύο ιατροδικαστών σύμφωνα με το πόρισμα, και αφού έχουν αναλυθεί όλα τα προηγούμενα πορίσματα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο και για τις δύο περιπτώσεις, και δεν πρόκειται για θάνατο που οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Στο πόρισμά τους οι δυο εμπειρότατοι ιατροδικαστές Καρακούκης-Καλογρηάς, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ο θάνατος και των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη -Πισπιρίγκου, ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας και συγκεκριμένα ασφυξίας.

Αναλυτικά στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων :

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Εν συνεχεία με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά-παθολογοανατομικά-φωτογραφικά ευρήματα:

Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλενογόννου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Το πόρισμα για το θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας

Το πόρισμα βρίσκεται ήδη από νωρίς στα χέρια των Αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αναμένονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος , σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι «η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το τέλος και όλα θα βγουν στο φως» κάτι που φαίνεται ότι γίνεται, με την κατάθεση του πορίσματος των έμπειρων ιατροδικαστών.

Να σημειωθεί ότι σήμερα θα καταθέσουν οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου και η αδελφή της καθώς ο κύκλος της έρευνας προχωρά. Τις προηγούμενες ημέρες είχε καταθέσει και ο Μάνος Δασκαλάκης. Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας με τη χορήγηση κεταμίνης.

Από χθες βρίσκεται στην Πάτρα κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να πάρει καταθέσεις από τους γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου και άλλους μάρτυρες που διαμένουν στην Πάτρα.

Ο πατέρας των παιδιών έδωσε πολύωρη κατάθεση προχθές στην Αθήνα, όπου διαμένει μόνιμα.