Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021
Αρχική Κοινωνία Η κατάσταση σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Δεκάδες κρούσματα στις φυλακές

Η κατάσταση σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Δεκάδες κρούσματα στις φυλακές

Αυξημένη πίεση παρατηρείται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λόγω κορωνοϊού με αποτέλεσμα να λαμβάνονται μέτρα για ανάπτυξη νέων κλινών νοσηλείας ασθενών με covid 19, καθώς οι υπάρχουσες έχουν φτάσει σε επίπεδο κορεσμού.

Οι εισαγωγές αυξάνονται καθημερινά και η πρόβλεψη είναι ανησυχητική για τις επόμενες μέρες, τουλάχιστον μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, οπότε θα έχουν εκδηλωθεί τα συμπτώματα, βάσει των πρόσφατων μετρήσεων στα λύματα της πόλης, που έδειξαν αυξήσεις μέχρι και 500%.

Χθες ανακοινώθηκαν 560 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης και 637 στην Περιφέρεια Αττικής σε σύνολο 2.556 νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 στην Ελλάδα.

Ωστόσο η ανησυχία δεν έχει κοπάσει για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου νοσηλεύονταν 180 άτομα στο ΑΧΕΠΑ. Εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει οι μεταφορές ασθενών από ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκένωσης της ψυχιατρικής, χειρουργικής και νευροχειρουγικής κλινικής. Οι ασθενείς μεταφέρονται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, έγινε εκκένωση και άλλων κλινικών, στο νοσοκομείο Παπανικολάου – στην οφθαλμολογική, ΩΡΛ και ψυχιατρική κλινική.

Στόχος είναι η αποσυμφόρηση, ώστε να μπορούν να δεχθούν ασθενείς με Covid.

Διαβατά: 65 κρούσματα στις φυλακές

Από αστυνομικές και σωφρονιστικές υπηρεσίες έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν 65 κρούσματα με κορωνοϊό στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, τόσο σε κρατούμενους, όσο και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Οι κρατούμενοι νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και σε κάποια κελιά που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Ένας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ με πνευμονία.

Επίσης έγινε γνωστό ότι αρκετά κρούσματα έχουν σημειωθεί και σε αστυνομικές υπηρεσίες, όπου γίνονται απολυμάνσεις και λαμβάνονται ειδικά μέτρα, όπως στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου.