Επεισόδιο σημειώθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς μετά από προκλητική επίθεση σε βάρος του τοπικού βουλευτή  Παναγή Καππάτου και του δημοσιογράφου Νίκου Μάνεση.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης στο Λιθόστρωτο Αργοστολίου, ο βουλευτής και ο δημοσιογράφος έπιναν καφέ σε κεντρικό μαγαζί. Κάποια στιγμή περαστικοί άρχισαν να γιουχάρουν τον Παναγή Καππάτο και να απευθυνόμενοι προς τον Νίκο Μάνεση να τον ρωτούν: «τι κάθεσαι με τον προδότη;».

Ένας άνδρας, δε, την ώρα που περνούσε με το ποδήλατό του, έφτυσε στο έδαφος μπροστά τους. Τότε, ο Νίκος Μάνεσης πήγε προς το μέρος του και του ζήτησε εξηγήσεις.

Οι πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρι με την ένταση να κλιμακώνεται. Άμεσα επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Λέγεται ότι ο διερχόμενος με το ποδήλατο πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι, που τεκμαίρεται και από όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής.

Η ανάρτηση του Παναγή Καππάτου για το επεισόδιο

Για το συμβάν τοποθετήθηκε ο Παναγής Καππάτος, μέσω ανάρτησης, έκανε λόγο για «σκηνοθετημένη επίθεση».

«Είναι πάντα οι ίδιοι άνθρωποι και δεν θα αλλάξουν ποτέ. Αυτοί που παράγουν «αγανακτισμένους». Αυτοί που τρέφουν το αυγό του φιδιού. Οι «αγανακτισμένοι» που φώναζαν συνθήματα να καεί η Βουλή στο Σύνταγμα. Οι «αγανακτισμένοι» που παλαιότερα βιαιοπράγησαν. Οι «αγανακτισμένοι» που δολοφόνησαν. Είναι τα φαινόμενα της προσβολής, της επίθεσης και της βίας.

Αυτών που θέλουν να θάψουν τους άλλους «τρία μέτρα κάτω από τη γη». Έτσι γεννήθηκε ο νεοναζισμός. Η επίθεση εναντίον μου και εναντίον του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Νίκου Μάνεση, έγινε από τον γνωστό μονίμως «αγανακτισμένο» συμπολίτη μας που διαβιεί στην αυλή τοπικού παράγοντα-συκοφάντη. Μια σκηνοθετημένη επίθεση που διοχετεύτηκε αμέσως στα μέσα ενημέρωσης επιρροής του συγκεκριμένου παράγοντα.

Είναι το ίδιο πρόσωπο που πάντα «αγανακτισμένος» παλαιότερα επιτέθηκε στην τότε Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Είναι το ίδιο πρόσωπο που επιτέθηκε στο Βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο και στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ το 2012 στην Πλατεία Καμπάνας.

Είμαι βέβαιος ότι όσοι ήταν μάρτυρες του επεισοδίου θα το καταδικάσουν. Ή είσαι εναντίον των φαινομένων αναβίωσης του νεοφασισμού ή δεν είσαι. Είναι αυτονόητο ότι η δικαιοσύνη θα αντιμετωπίσει και αυτά τα φαινόμενα όπως οφείλει. Πρέπει όμως να ξέρουν οι τοπικοί δήθεν «αγανακτισμένοι»: Δεν μπορούν να με τρομοκρατήσουν. Η Δημοκρατία είναι ανίκητη και δεν εκφοβίζεται».

Ποιος είναι ο Παναγής Καπάττος

Ο Παναγής Καππάτος είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και βουλευτής Κεφαλληνίας της Νέας Δημοκρατίας.Γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1963 στην Κεφαλονιά. Ο πατέρας του, Σπυρίδων Καππάτος, δικηγόρος για 56 έτη και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας για 18 έτη. Η μητέρα του Καίτη Καππάτου, ήταν δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αργοστολίου στις δεκαετίες του ‘70 και ‘80 για τρεις συνεχείς τετραετίες.

Είναι παντρεμένος με την Ευτέρπη Κεκάτου, παιδαγωγό και έχουν δύο κόρες, φοιτήτριες Νομικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για τον βουλευτή γράφτηκαν διάφορες κατηγορίες, όπως ότι υπήρξε εμπλοκή του σε πλειστηριασμούς ακινήτων και κόκκινα δάνεια, κάτι, που ο ίδιος έχει διαψεύσει.