Θλιβερό ξάφνιασμα και οδύνη επέφερε στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου, Παναγιώτη Τζένου σε ηλικία 47 ετών, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής (8/1).

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής των «Παραπολιτικών» υπέστη ανακοπή καρδιάς την ώρα που βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Άνω Πόλη της Πάτρας.

Στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου επί 40 λεπτά γινόταν προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η είδηση του θανάτου του έχει συγκλονίσει την Πάτρα, καθώς ο Παναγιώτης Τζένος καταγόταν από την Αχαϊα.Το πλήγμα είναι βαρύ για την οικογένεια του δημοσιογράφου, αλλά και για τον Όμιλο των “Παραπολιτικών”, όπου ο Π. Τζένος ήταν κινητήρια δύναμη.

Για τον αιφνίδιο θάνατό του αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που τον προκάλεσαν.

Ο Παναγιώτης Τζένος ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο και αντιδήμαρχο Πειραιά Ανδριάνα Ζαρακέλη. Μαζί είχαν αποκτήσει έναν γιο.

Στον θάνατο του Παναγιώτη Τζένου αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα social media και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ανακοίνωση των «Παραπολιτικών» για τον Παναγιώτη Τζένο

Αργά το βράδυ της Κυριακής (8/1), ο όμιλος των «Παραπολιτικών» εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο το 47χρονου δημοσιογράφου, στην οποία αναφέρεται:

«Με βαθιά θλίψη και πραγματική οδύνη ανακοινώνουμε τον αιφνίδιο θάνατο του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου των «Παραπολιτικών», Παναγιώτη Τζένου, σε ηλικία 47 ετών, από ανακοπή. Ο Παναγιώτης Τζένος υπήρξε ένας ανυποχώρητα μάχιμος δημοσιογράφος, που θεωρούσε την είδηση αυτοσκοπό. Αν και σπούδασε νομικά, από πολύ νεαρή ηλικία ενεπλάκη στον Τύπο, σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην τηλεόραση.

Οι οργανωτικές του ικανότητες, ο σεβασμός του οποίου ετύγχανε, όχι αδίκως, από τους συναδέλφους του και οι εμπειρίες που είχε αποκτήσει τον είχαν αναδείξει από νεαρή ηλικία σε επιτελικές θέσεις υψηλού κύρους και επιπέδου.

Για τον Όμιλο των «Παραπολιτικών» δεν υπήρξε μόνον ένας εκ των πρωταγωνιστών, αλλά και εκ των ιδρυτικών στελεχών. Σε καθημερινή βάση, ημέρα και νύχτα, με άοκνο πνεύμα και πεποίθηση έδωσε τη μάχη για την ισχυροποίηση, την ανάπτυξη και την εμπέδωση των μίντια, έντυπων και ηλεκτρονικών, του Ομίλου. Μέχρι και την τελευταία ημέρα διατηρούσε την προσωπική δημοσιογραφική έπαλξή του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», με την εκπομπή του δικαίως να έχει αναδειχθεί, τόσο από πλευράς κύρους όσο και από πλευράς δημοσιογραφικών αποκαλύψεων και σχολιασμού, στις κυρίαρχες της πρωινής ζώνης.

Επίσης σημαίνουσα υπήρξε τα τελευταία χρόνια η συμβολή του στη διοίκηση του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος».

Ανυποχώρητος απέναντι στην εξουσία

Ο Παναγιώτης Τζένος, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, υπηρέτησε με πεποίθηση και παρρησία την αλήθεια, τις αρχές και την ηθική, βασιζόμενος σε αξίες που είχε από το σπίτι του, με πίστη στον Θεό και αγάπη για την Πατρίδα. Υπήρξε ανυποχώρητος απέναντι στην εξουσία και πάντα στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων της κοινωνίας.

Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο και απολύτως δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια των «Παραπολιτικών».

Ο εκδότης, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στον Όμιλο των «Παραπολιτικών» βρίσκονται στο πλευρό της συζύγου του και συναδέλφου μας, Ανδριάνας Ζαρακέλη, του μονάκριβου γιου του, Γιάννη, και ολόκληρης της οικογένειάς του.

Ευχόμαστε ολόψυχα συλλυπητήρια. Η μνήμη και η μαχητικότητά του θα μας οδηγούν για πάντα και στο μέλλον».