Θλίψη σκόρπισε στη Δράμα και στη Βέροια, αλλά και στους εκκλησιαστικούς κύκλους και στους πιστούς σε ολόκληρη την χώρα, η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του μητροπολίτη Παύλου σε ηλικία 59 ετών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα romfea.gr, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώτατος, έφυγε από τη ζωή έπειτα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο μητροπολίτης Παύλος αφήνει σπουδαίο έργο στη Δράμα, όπου ως ποιμενάρχης επί 17 χρόνια είχε σημαντική συμβολή σε κοινωνικές δράσεις, ενώ είχε ταχθεί και υπέρ των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό με κηρύγματα και παραινέσεις προς ιερωμένους και πιστούς.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, (κατά κόσμον ᾿Αλέξανδρος Αποστολίδης), γεννήθηκε στη Βέροια το 1963. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του σπούδασε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας όπου και αποφοίτησε.

Έπειτα εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του το 1988, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές λαμβάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα το 1995. Είναι διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου από το 2002.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου. Διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Αντωνίου, πολιούχου της Βέροιας, και στην συνέχεια το 1991, εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομώνυμου ιδρύματος.

Συνέγραψε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες και διαλέξεις. Έχει λάβει μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πέντε ημέρες μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Δράμας Διονυσίου, στις 5 Οκτωβρίου 2005, εξελέγη Μητροπολίτης Δράμας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 9 του ίδιου μήνα.  Εγκαινίασε τον νέο ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Δράμα το 2016.