Αδιανόητη χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά του πατέρα στην Άρτα, που “ξέχασε” επί πέντε ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του το κοριτσάκι 5,5 μηνών, το οποίο βρήκε φρικτό θάνατο αβοήθητο μέσα στον ήλιο. 

Η τοπική κοινωνία, αλλά και όλη η χώρα παραμένει σοκαρισμένη από την είδηση του θανάτου του μικρού κοριτσιού το πρωί της Τρίτης (9/5) στην Άρτα.

Όπως ανέφεραν γιατροί μιλώντας  το 5,5 μηνών βρέφος έχασε τη ζωή του καθώς έμεινε χωρίς οξυγόνο και ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο.

Το παιδί παρέμεινε μόνο του για τουλάχιστον πέντε ώρες στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου, με συνέπεια τον τραγικό θάνατό του, ενώ στον 35χρονο πατέρα ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο πατέρας

Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν η 27χρονη σύζυγός του πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να παραλάβει το παιδί, όπου της είπαν ότι δεν το είχε πάει κανείς. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον 35χρονο σύζυγό της, ο οποίος είχε πάει στην εργασία του, αυτός παραδέχθηκε ότι είχε ξεχάσει το παιδί στο αμάξι. Όταν έσπευσε στο σημείο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, το βρέφος είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Ο 35χρονος κρατείται από την ΕΛ.ΑΣ. στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται και η μητέρα, σε κατάσταση-σοκ.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας επιχείρησε να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας το καλώδιο της τηλεόρασης. Η παρέμβαση των γιατρών ήταν άμεση, και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Στο νοσοκομείο θα μεταβεί ο ανακριτής 

Σύμφωνα με το artinos.gr, o 35χρονος αναμενόταν να μεταβεί στον τακτικό ανακριτή σήμερα Τετάρτη προκειμένου να απολογηθεί για την πράξη του. Ωστόσο, επειδή του χορηγούνται κατασταλτικά φάρμακα λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, ο ανακριτής θα μεταβεί στο νοσοκομείο μαζί με ψυχολόγο για την απολογία του πατέρα. Αν ο τελευταίος δεν είναι σε θέση να καταθέσει, ο ανακριτής θα αποχωρήσει.

Ο 35χρονος βρίσκεται φρουρούμενος σε δωμάτιο στο πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφή είναι οι γονείς του.

Την ίδια στιγμή, η τραγική μητέρα συνεχίζει να είναι σε κατάσταση-σοκ, ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί, προκειμένου να παραμείνει ήρεμη, της χορηγούν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.