Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 24χρονου που κατηγορείται για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ, σε συνέχεια εισαγγελικής διάταξης.

Ωστόσο η ανακοίνωση με τα στοιχεία του 24χρονου χαρακτηρίζεται ως αντιφατική, καθώς από τη μια ο νεαρός αφήνεται ελεύθερος (με περιοριστικούς όρους), ενώ από την άλλη θεωρείται ως το άτομο, από το οποίο θα πρέπει να υπάρξει προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη. Αν είναι έτσι γιατί τον άφησαν ελεύθερο;

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε αυτή την ενέργεια ύστερα από σχετική καταγγελία που έκανε τις προηγούμενες ημέρες 14χρονη, στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, πρόκειται για τον Μάριο Δρέπα, του Στέλιου και της Μαγδαληνής, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έχει διάρκεια 6 μηνών και, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος απολογήθηκε χθες στον ανακριτή Πολυγύρου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του αφορούσε δύο περιστατικά, το πρώτο τον περασμένο Αύγουστο και το δεύτερο πριν από δύο εβδομάδες.

Οι περιοριστικοί όροι που αποφασίστηκε να του επιβληθούν είναι οι εξής: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής και απαγόρευση προσέγγισης και επικοινωνίας με την ανήλικη.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις.