Στον τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπισε την σοβαρή περιπέτεια που είχε με την υγεία του, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο, αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και αποκάλυψε πώς έμαθε το δυσάρεστο νέο, αλλά και όσα ακολούθησαν.

Ο ίδιος, τόνισε ότι αναγκάστηκε να μιλήσει δημοσίως για το πρόβλημα υγείας του μετά από πρωτοσέλιδο εφημερίδας που ανέφερε ότι πέθαινε, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα θάρρους σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με αντίστοιχο πρόβλημα.

«Δεν επέλεξα να μιλήσω δημόσια για την περιπέτεια με την υγεία μου. Ενώ νοσηλευόμουν και επρόκειτο σε λίγες ώρες να φύγω από το νοσοκομείο, πρωτοσέλιδο μίας εφημερίδας έγραψε ότι “ο Κούγιας πεθαίνει από καρκίνο”. Τα παιδιά μου δεν γνώριζαν ότι είχα κάνει εγχείρηση και ότι νοσηλευόμουν. Το προσωπικό του γραφείου μου, οι συνεργάτες μου, δεν γνώριζαν τίποτα.

Το γνώριζε μόνο η τότε σύντροφός μου. Όταν βγήκε το δημοσίευμα, άρχισε το κινητό μου τηλέφωνο να χτυπάει, μόλις τα παιδιά μου πληροφορήθηκαν την είδηση. Είχα πει στα παιδιά μου ότι ήμουν στη Ζυρίχη. Δεν τους είπα ψέματα, δεν τους είπα τίποτα. Συνέχισα τη ζωή μου κανονικά και πήγα στο νοσοκομείο. Αν δεν δημοσιοποιείτο το θέμα, εγώ δεν θα είχα πει τίποτα. Θέλω στις λύπες μου να είμαι μόνος μου και τις χαρές μου να τις μοιράζομαι», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με τους λόγους που μίλησε δημόσια για το πρόβλημα με την υγεία του.

Μέσα σε 3 μήνες αναπτύχθηκε ένας επιθετικός καρκίνος

«Επειδή ήταν του Αγίου Νεκταρίου, παρά το ότι δεν είμαι θρησκόληπτος, αποφάσισα να νηστέψω 40 μέρες. Τρεις μήνες πριν είχα κάνει εξετάσεις, όλα ήταν καθαρά. Μέσα σε 3 μήνες αναπτύχθηκε ένας επιθετικός καρκίνος, ο οποίος βρέθηκε από τις γενικές εξετάσεις που έκανα μετά τη νηστεία.

Αποκαλύφθηκε τον Γενάρη ότι είχα επιθετικό καρκίνο. Επειδή είχα πολλές δίκες, αν έλεγα στα δικαστήρια ότι έχω καρκίνο και πάω να εγχειριστώ, θα έπρεπε τα δικαστήρια αυτά να ξεκινήσουν από την αρχή, θα αποφυλακίζονταν όλοι οι κατηγορούμενοι και καταλαβαίνεις τι σάλος θα υπήρχε.

Για αυτό αποφάσισα να καθυστερήσω την επέμβαση αυτή, να την κάνω τον Ιούλιο, μετά από 7 μήνες. Αργότερα απεδείχθη ότι αυτό ήταν λάθος. Υπήρξε μια υποτροπή, η οποία όμως ήταν αντιμετωπίσιμη. Δεν είχα μία μετάσταση», συνέχισε ο ίδιος.

Αφαίρεσαν τον όγκο και προληπτικά τους μισούς λεμφαδένες

«Είχα ένα μικρό όγκο κοντά στους λεμφαδένες. Αφαίρεσαν τον όγκο και προληπτικά τους μισούς λεμφαδένες, που ήταν ευτυχώς καθαροί. Αλίμονο αν δεν φοβόμουν όταν μου είπαν ότι έχω καρκίνο. Η αγωνία είναι μέχρι να διαπιστώσεις πού έχεις τον καρκίνο, γιατί αυτό δεν φαινόταν από τις γενικές εξετάσεις», εξομολογήθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

«Η θεραπεία την οποία κάνω είναι 2 χάπια. Δεν έκανα χημειοθεραπεία. Με αυτά τα χάπια κινδυνεύεις να πάρεις 35 κιλά. Είναι ορμονοθεραπεία», εξήγησε ο ίδιος, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του με ένα μήνυμα θάρρους προς όσους βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση.

«Θέλω να δώσω το μήνυμα ότι ο καρκίνος θεραπεύεται και μάλιστα θεραπεύεται οριστικά», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.