Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών ο σπουδαίος δημοσιογράφος Κωστής Βέρρος, επί χρόνια διευθυντής στη “Μακεδονία T.V.” και παλιότερα ανταποκριτής εφημερίδων και άλλων μέσων ενημέρωσης  από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Τον θάνατο του Κωστή Βέρρου ανακοίνωσε η ανεψιά του Ευγενία Μαυρομάτη με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο χρήστης Eugenia Mavromati αισθάνεται συντετριμμένη με το χρήστη Κωστής Βέρρος.

15/04/1947-15/04/2023 Καλό ταξίδι θείε μου

💔
Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος ταλαιπωρείτο για πολλούς μήνες με κλονισμένη υγεία και ο ίδιος είχε γράψει το περασμένο καλοκαίρι στο facebook:
“Κλείνω περί τις 20 ημέρες στο νοσοκομείο και από εχθές σε κέντρο αποκατάστασης, όπου και θα παραμείνω για άλλες 15 ημέρες περίπου. Το ότι τα πράγματα ρέουν ομαλά και προβλήματα λύνονται στην περιπέτειά μου αυτή οφείλεται σε ΕΝΑ άτομο, την ανηψιά μου την Ευγενία, που την ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά. Δεν περιγράφεται το τί έκανε και κάνει ώστε η παραμονή μου να είναι ομαλή.
Ευχαριστίες πολλές και στην αποκλειστική την κυρία Αγγελική, στην Ντόρα και τον Ανέστη, που κάθε στιγμή τρέχουν να φέρουν πράγματα που χρειάζομαι από το σπίτι αλλά και στην κυρία Ναντία που κρατά τον Τίτο…”

Ποιος ήταν ο Κωστής Βέρρος

Ο Κωστής Βέρρος, γεννημένος στην Αθήνα το 1948 αποφοίτησε το 1965 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά συνεχίζοντας με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics στην διαχείρηση ανθρώπινου δυναμικού.
Με αφετηρία το Υπουργείο Εξωτερικών μεταπήδησε στη Γ.Γ. Τύπου και Πληροφοριών υπηρετώντας διαδοχικά στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και το 1981 στο Στρασβούργο, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στο τέλος του 1982 παραιτήθηκε από την Γ.Γ.Τ.Π. για να εργαστεί σαν ανταποκριτής της Βραδυνής και Ναυτεμπορικής στις Βρυξέλλες, ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 βρέθηκε στο ραδιόφωνο και τηλεόραση του Antenna.
Συγχρόνως (1989-95) ασχολούμενος και με τα κοινά, διατέλεσε διαδοχικά Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Βέλγιο.
Το 1994 διέκοψε την ενεργό δημοσιογραφία και έως το 1999 έγινε μέλος της Υπηρεσίας Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλαμβάνοντας υπεύθυνος για την Ενέργεια, τις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις, τον Τουρισμό και την Κοινωνική Οικονομία και συνυπεύθυνος για την Πολιτική του Περιβάλλοντος.
Παράλληλα με την συνεργασία του με τον Antenna το 2000 ανέλαβε τη Διεύθυνση Ειδήσεων του Μακεδονία TV θέση που διατήρησε μέχρι τον Ιούνιο 2012.