Σχεδόν έρημοι είναι οι δρόμοι, τόσο μέσα στην Θεσσαλονίκη, όσο και προς τα προάστια, με λιγοστά οχήματα, που κινούνται για τις άμεσες ανάγκες των πολιτών, ενώ οι περισσότεροι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια, δείχνοντας ότι προσαρμόζονται στις οδηγίες των αρχών.

Ελάχιστοι είναι αυτοί, που κινούνται χρησιμοποιώντας τα νόμιμα έγγραφα, εκτός λιγοστών περιπτώσεων, που από άγνοια ή αδυναμία σύνταξης των βεβαιώσεων υπέπεσαν σε παραβάσεις.

Η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπομονή και καρτερία με την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και θα κοπάσει η μάστιγα.

Εντούτοις οι έλεγχοι συνεχίζονται  κανονικά για τρίτη ημέρα, κυρίως από τη δημοτική αστυνομία με μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, έως και λίγο μετά τις 10 το πρωί ελέγχθηκαν συνολικά 34 άτομα και διαπιστώθηκαν οι πρώτες τέσσερις παραβάσεις.

Στη συμβολή της Τσιμισκή με Αριστοτέλους επιβλήθηκε πρόστιμο σε 82χρονο άνδρα, ο οποίος είπε στους δημοτικούς αστυνομικούς πως πήγαινε στη δουλειά του, προκειμένου να λάβει από το γραφείο του ένα χαρτί που ήταν απαραίτητο, χωρίς όμως να έχει μαζί του την υπεύθυνη δήλωση για μετακίνηση και χωρίς να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να βεβαιώσουμε κι εμείς ως δημοτική αστυνομία τις πρώτες παραβάσεις. Είναι κάτι το οποίο δεν θέλουμε να συμβαίνει αλλά είμαστε αναγκασμένοι από το νόμο να το πράττουμε προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής.

Σημειώνεται πως έως χθες, Τρίτη, σε 331 ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία η συμμόρφωση των πολιτών ήταν 100% και όλοι είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Οι έλεγχοι θα συνεχίζονται κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα γίνονται και βραδινές περιπολίες.

Επίσης, η δημοτική αστυνομία ενημερώνει τους άστεγους για τις δομές του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να κατευθύνονται για φαγητό, διαμονή ή παροχή ατομικής φροντίδας και υγιεινής είτε στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής και το Υπνωτήριο Αστέγων.