Μέσα στις σπάνιες περιπτώσεις των ανθρώπων, που αν και διπλά εμβολιασμένοι προσβάλλονται από κορωνοϊό ανήκει το κρούσμα του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο ίδιος γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό και εμφάνισε πυρετό, παρότι έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε:

“Αν και χθες το πρωί όταν βγήκα στην τηλεόραση του Αντ1, έκανα βάσει του εκεί πρωτοκόλλου, rapid test και ήμουν αρνητικός, ξαφνικά το βράδυ ανέβασα πυρετό. Έκανα αμέσως pcr και τα αποτελέσματα που μου ήρθαν τα ξημερώματα με βγάζουν θετικό στον κορωνοϊό.

Είμαι σχεδόν 49 ετών και ο μόνος λόγος που ξέρω ότι θα το περάσω ήπια είναι το γεγονός ότι είμαι πλήρως εμβολιασμένος. Καλώ όλους τους συνομηλίκους ειδικά τους μεγαλύτερους από μένα να εμβολιαστούν το δυνατόν συντομότερα. Είναι αδύνατον να προβλέψεις που και πώς θα το κολλήσεις και είναι κρίμα.

Αυτονοήτως μπαίνω σε καραντίνα έως ότου μου περάσει, είμαι όμως καλά και θα εξακολουθήσω να εργάζομαι κανονικά μέσω Διαδικτύου. Όσοι έχω συναντήσει χθες είναι εμβολιασμένοι ευτυχώς και βάσει πρωτοκόλλου δεν μπαίνουν σε καραντίνα, όποτε το γραφείο μου λειτουργεί κανονικά.”

Λεπτομέρειες για το πως κόλλησε ο υπουργός και που οφείλεται η μετάδοση δεδομένου ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος, δεν δόθηκαν, αλλά επισημαίνεται ότι η κάλυψη από τα εμβόλια δεν φτάνει ποτέ στο 100%. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι 92% και σε άλλες μικρότερη, ανάλογα με το εμβόλιο.