Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολλοί νέοι άνθρωποι βρίσκουν δουλειά στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τόσο στα μεγάλα περίπτερα, όσο και στα σταντ των επιχειρήσεων, που συμμετέχουν.

Συνήθως υποβάλλονται αιτήσεις με βιογραφικά στη Διοίκηση της ΔΕΘ και στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά οι επιχειρήσεις απασχολούν προσωπικό και μέσα από προγράμματα ή με ειδικά κριτήρια ανάλογα με το αντικείμενο και το περιεχόμενο των εκθεμάτων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΥΓΕΙΑ SHOP, όπου απασχολούνται νέοι και νέες με στόχο την ενίσχυσή τους αυτές τις δύσκολες εποχές, αλλά και την απόκτηση εμπειρίας στον τομέα της ενημέρωσης για είδη και προϊόντα υγείας, καθώς και στην προώθηση των πωλήσεων.

Ο επιχειρηματίας Πάνος Καρδαράς με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ Κυριάκο Ποζρικίδη. 

Στο  περίπτερο του ΥΓΕΙΑ SHOP οι επισκέπτες ενημερώνονται για χρήσιμες λειτουργίες οργάνων και προϊόντων υγείας και ευεξίας, που κάνουν καλό στον οργανισμό και βοηθούν στην αναβάθμιση του τρόπου ζωής.

Ο επιχειρηματίας Πάνος Καρδαράς υποδέχεται στο περίπτερο εκπροσώπους και στελέχη της ΔΕΘ, καθώς και παράγοντες της δημόσιας ζωής, καθώς ο ίδιος είναι επικεφαλής της ειδικής γραμματείας παραγωγικών τομέων της Δ.Ε. της Ν Δ στη Θεσσαλονίκη.

Το ενδιαφέρον του για την απασχόληση νέων ανθρώπων ταυτίζεται με αυτά, που είπε σχετικά με την υποστήριξη του εργατικού δυναμικού ο Νίκος Πατσέας υπεύθυνος οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης:

“Οι νέες επιδοτήσεις που θα αφορούν την ενέργεια, η υποστήριξη του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων της χώρας και οι φοροελαφρύνσεις στην εστίαση είναι κάποια από τα μέτρα που αναμένεται να εξαγγελθούν λεπτομερώς. Η επικείμενη αύξηση του ΑΕΠ, η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, η μεγάλη επίδοση στον τουρισμό, η πορεία των δημοσίων εσόδων του κράτους και η προσδοκώμενη ευρωπαϊκή χρηματοδοτική στήριξη για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης του χειμώνα είναι οι παράμετροι που θα καθορίσουν το εύρος των κυβερνητικών παρεμβάσεων στην καθημερινότητά μας”.