Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι όπου στις 19:45 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, η επίσκεψη εργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σερβία και η συνάντησή του με τον πρόεδρο Βούτσιτς είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας ως “οδηγού” για ολόκληρη την περιοχή, αλλά και της νέας ώθησης που επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση στις σχέσεις της με τις χώρες της περιοχής, σε μία δύσκολη και κρίσιμη φάση για τα Δυτικά Βαλκάνια. Παράλληλα, σηματοδοτεί το ενεργό ενδιαφέρον για την διεύρυνση της ελληνικής οικονομικής και επιχειρηματικής παρουσίας που έχει ατονήσει τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον Σέρβο πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων τον περασμένο Οκτώβριο. Στόχος της επίσκεψής του στο Βελιγράδι είναι η ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας στην οικονομία, την ενέργεια, το εμπόριο, τον τουρισμό, τις υποδομές, και την ενέργεια, καθώς η χώρα μας φιλοδοξεί να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης στοχεύει να εκπέμψει μήνυμα στήριξης στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, που αποτελεί προϋπόθεση για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη σε όλη την περιοχή. Και πρόκειται για μία κατεύθυνση στην οποία η Ελλάδα συνδράμει και θα συνεχίσει να συνδράμει, καθώς η Αθήνα στηρίζει το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στην ενταξιακή διαδικασία του Βελιγραδίου.

Τιμά τους διασώστες και τους υγειονομικούς

Σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στις 16:30 o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει σε τιμητική εκδήλωση για τους διασώστες, τους νοσηλευτές και του γιατρούς τους ΕΚΑΒ, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.