Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 10:00, στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Θα εξεταστούν θέματα, που αφορούν στην κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας με έμφαση σε αυστηρότερη εποπτεία και λειτουργικό συντονισμό, ενόψει και των εκλογών.

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης στη δεύτερη σύνοδο κορυφής της «Διάσκεψης για τη Δημοκρατία», κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός σε βίντεο, που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε:

“Ως την 21η Μαΐου θα έχουμε την ευκαιρία «να θυμίσουμε στους πολίτες ότι τηρήσαμε τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά κυρίως να μιλήσουμε για όλα αυτά τα οποία μας κρατάνε πίσω, για τις μεγάλες παθογένειες του κράτους, για τις εστίες του αναχρονισμού, της αναξιοκρατίας».

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βίντεο που ανέβασε στο ΤικΤοκ, από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών τονίζει:

«Όλα αυτά πρέπει να τα σαρώσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Και αυτή είναι η εντολή την οποία θα ζητήσω προσωπικά από τον ελληνικό λαό. Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά».