Είναι αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ με καταγωγή από την Καλαμάτα και παρουσιάζει εκπομπή στην ΕΡΤ.-

Ο γνωστός δημοσιογράφος – παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στο Παρίσι και διαπρέπει σε πολλά επίπεδα, θα είναι ο βασικός παρουσιαστής της τηλεοπτικής μετάδοσης της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, αλλά μαζί του θα βρίσκεται μια εντυπωσιακή νέα γυναίκα, υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για την Σοφία Κορμά, που γνωρίζει τόσο από στρατιωτική ορολογία, όσο και από τηλεοπτική παρουσίαση, αφού έχει δοκιμαστεί στην εκπομπή “Αρετή και τόλμη” της κρατικής τηλεόρασης.

Ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, που ζει χρόνια στο Παρίσι, όπου έχει διακριθεί για την εξαιρετική δουλειά του, κατάγεται από την Σταμνά Μεσολογγίου και επί χρόνια συμμετέχει σε εκδηλώσεις πατριωτικού και εθνικού χαρακτήρα, προβάλλοντας παράλληλα και την ένδοξη ιστορία της χώρας μας.

Για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν στη χώρα μας ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ την Πέμπτη επιβεβαίωσε την παρουσία του και ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, με τη συζύγό του, Βλαντλένα.

O Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ, ενημέρωσαν την Παρασκευή πως, τελικά δεν θα παραστούν λόγω εκτάκτων μέτρων στη Γαλλία για την πανδημία. Τον Γάλλο πρόεδρο θα εκπροσωπήσει η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, που θα φτασεισ την Αθήνα για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Συμπαρουσιάστρια του Αλιάγα, θα είναι η Σοφία Κορμά, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από την Καλαμάτα και σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια την εκπομπή «Αρετή και Τόλμη» στην κρατική τηλεόραση.

Αμερικανικά και γαλλικά αεροσκάφη


Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα λάβουν μέρος:

– τέσσερα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 (μάλλον από τη βάση του Αβιάνο στην Ιταλία)
– τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale
– ένα αμερικανικό ιπτάμενο τάνκερ KC-135 και

– ένα βρετανικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Voyager

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά θα βρίσκονται αγκυροβολημένα, η ολοκαίνουργια ρωσική φρεγάτα Casatonov, η γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM και μία ελληνική πυραυλάκατος.