Αντίδραση απέναντι στον μονόλογο του Τούρκου υπουργού εξωτερικών σημειώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος προσπάθησε να “κόψει τον αέρα” του Μεβλούτ Τσαβούγολου, καθώς μιλούσε μονότονα επί 40 λεπτά, κατηγορώντας την Ελλάδα. 

Για το επεισόδιο που είχε στο Ευρωκοινοβούλιο με τον Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του στο Θέμα 104,6, ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη, καταχράστηκε τον χρόνο και ήταν στο βήμα περισσότερο από τα επιτρεπόμενα χρονικά όρια τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του.

Όταν ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ διαμαρτυρήθηκε, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου του απάντησε «αν δεν θέλετε να ακουστεί η άποψη μου θα φύγω». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Νίκος Ανδρουλάκης να ανταπαντήσει ότι «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος».

Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, το γεγονός ότι ο Τσαβούσογλου υπερέβη το όριο, μιλώντας συνολικά 42 λεπτά, δεν επέτρεψε σε κανέναν ευρωβουλευτή να υποβάλει ερωτήσεις.

Ν. Ανδρουλάκης: Να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και αναρωτήθηκε γιατί η ελληνική πλευρά δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί αυτό στη λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Οι παρεμβάσεις του Ν. Ανδρουλάκη βρήκαν εξαιρετική απήχηση μεταξύ αρκετών συναδέλφων του, αλλά και δημοσιογράφων, διότι φάνηκε να υπάρχει αντίλογος στον μονόλογο του Τσαβούσογλου, ο οποίος και πάλι κατηγόρησε την Ελλάδα για άρνηση διαλόγου.