Με επιστολή το Διοικητικό Συμβούλιο του “Εργοτέλη” ενημέρωσε την Super League 2, ότι η κρητική ομάδα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Στόχος είναι πλέον να προσπαθήσει να συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική, εφόσον το επιτρέψει η οικονομική δυνατότητα της ομάδας, αλλά όλα φαίνονται πλέον τελειωμένα για τον ιστορικό “Εργοτέλη”. Γι αυτό άλλωστε αρκετά ΜΜΕ γράφουν “Τίτλοι τέλους για τον Εργοτέλη”

Παράλληλα με την επιστολή απορρίφθηκε και η δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδας κι ως εκ τούτου, η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λάρισας ακυρώθηκε, όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ.

Η σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ για τον Εργοτέλη:

«Απορρίφθηκε η δήλωση συμμετοχής της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΓΣ 88 στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος περιόδου 2022-2023.

Ως εκ τούτου ματαιώνεται το προγραμματισμένο για τις 28/9/2022 παιχνίδι του με τον Απόλλωνα Λάρισας για την 3η φάση του Κυπέλλου».

Ιδρύθηκε το 1929 με λαμπρή ιστορία

Η ίδρυση του αθλητικού σωματείου “Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ” χρονολογείται από το 1929 και σημειώνεται με έμφαση η ισχύς του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζεται η πρώτη εμφάνιση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Εργοτέλη η οποία έγινε την Κυριακή 4 Αυγούστου 1929 στο γήπεδο “Χάνδαξ” και με αντίπαλο το σωματείο “Λέων”, αγώνα που κέρδισε ο Εργοτέλης με σκορ 4-0.

Πολλά εξέχοντα φίλαθλα πρόσωπα της εποχής είχαν προτείνει την ονομασία ενός σωματείου με το όνομα “Εργοτέλης”, το οποίο θυμίζει τον πρώτο Ηρακλειώτη Ολυμπιονίκη Εργοτέλη, με καταγωγή από την Κνωσό.

Την περίοδο της χούντας ο Εργοτέλης κατηγορήθηκε για “αντεθνική” δράση, με τους παράγοντες της ομάδας να κατηγορούνται ότι «παρέκκλιναν του σκοπού για τον οποίο εξελέγησαν και μετέτρεψαν το σωματείο εις όργανο εξυπηρέτησης πολιτικών και ενίοτε αντεθνικών σκοπών», κατόπιν παραχώρησης του γηπέδου του “Μαρτινένγκο” για μια συναυλία του αριστερού μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, γνωστού για την αντιστασιακή του δράση.

Λίγους μήνες μετά την αμφιλεγόμενη συναυλία, η ομάδα υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα του Ηρακλείου μέσω νομοσχεδίου που επέτρεπε σε κάθε επαρχιακό νομό της Ελλάδας να εκπροσωπείται στις επαγγελματικές κατηγορίες από μία και μόνον ομάδα.