Με υπερηφάνεια γέμισε τους Έλληνες για μια ακόμη φορά ο Γρεβενιώτης αθλητής Μίλτος Τεντόγλου, ο “ιπτάμενος πεισματάρης”, που στα 26 του χρόνια εξακολουθεί να γράφει ιστορία κερδίζοντας και πάλι χρυσό μετάλλιο.

Ο Έλληνας αθλητής στο άλμα εις μήκος στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Με επίδοση στα 8,22 μέτρα ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Ο τελικός κρίθηκε στην ισοβαθμία, αφού στα 8.22 μέτρα ήταν η καλύτερη επίδοση του Μίλτου, αλλά και του Ιταλού Ματία Φουρλάνι, με τον Τεντόγλου όμως να έχει 8.15 μ. ως δεύτερο άλμα και τον αντίπαλο του 8.10 μέτρα.

Ο Μίλτος δεν έδειξε να αγχώνεται καθόλου, κι όταν ο Φουρλάνι τον προσπέρασε στο 4ο άλμα μέσα σε δευτερόλεπτα του πήρε πίσω τη χαρά και το χρυσό μετάλλιο.

 

Πλέον, ο Μίλτος Τεντόγλου μετρά ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο σε παγκόσμια ανοικτού στίβου και δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου.

Επίσης, έχει κατακτήσει 5 χρυσά μετάλλια συνολικά σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού και ανοικτού στίβου.

 8,55 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Βελιγράδι 18/3/22

“Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό”

Και μπορεί ο Μίλτος Τεντόγλου να στέφθηκε και πάλι χρυσός, ωστόσο τόνισε στις δηλώσεις του ότι δεν ευχαριστήθηκε τον αγώνα, επειδή ήταν προγραμματισμένος για το πρωί.

Στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του τελικού, ο Τεντόγλου τόνισε:

«Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί. Ό,τι χειρότερο. Πολύ δύσκολο, δεν είχα καμία όρεξη πραγματικά. Προσπαθούσα από μόνος μου να ενεργοποιηθώ. Κουνιόμουν συνέχεια, έκανα καλό ζέσταμα. Προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στα άλματά μου, αλλά δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα. Ήταν χαμηλά οκτάρια, εντάξει. Πολύ κακός αγώνας».

Αναφερόμενος στο τι δεν του άρεσε, επισήμανε: «Εγώ έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά εδώ δεν το έχουν ξανακερδίσει. Είναι νέοι αθλητές, είναι πιο “πεινασμένοι” από μένα. Εγώ πρέπει να βρω μία όρεξη, γιατί το έχω ξανακάνει, τα έχω κερδίσει όλα. Κι είναι δύσκολο να βρεις αυτή την όρεξη πολλές φορές και ειδικά όταν είναι έτσι πρωί. Ένιωθα ότι είμαι σε Πανελλήνιο, σε Βαλκανικό, ήταν πολύ περίεργος αγώνας, δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου εγώ».

“Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός”

Όσον αφορά το χρυσό μετάλλιο υπογράμμισε: “Δεν με ένοιαζε το χρυσό μετάλλιο, αλλά θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα, αν ο αγώνας ήταν απόγευμα», ενώ ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδό του είπε: «Είμαι σε καλό επίπεδο, αυτό σήμερα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός και θα ξεκινήσω και νωρίς τη σεζόν από την Ντόχα”.

Για τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις της εφετινής σεζόν και αν σκέφθηκε να κάνει διαχείριση τόνισε:

«Κάποιοι επιλέγουν να μην πάνε σε κάποια διοργάνωση. Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ, αλλά δεν μ’ αρέσει να χάνω αγώνες, μ’ αρέσει να πηγαίνω σε όλους. Κι εννοείται ότι θα είμαι εκεί στους Ολυμπιακούς και στο Ευρωπαϊκό και θα προσπαθήσω για όλα».

Αναφερόμενος στο τι κρατάει από τον σημερινό τελικό, είπε: «Ότι ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες και χειροκροτούσαν. Τίποτα άλλο. Αγωνίστηκα πραγματικά χάλια».