Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις κάλεσαν οι εισαγγελείς της Θεσσαλονίκης εκπροσώπους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, καθώς και παράγοντες των αστυνομικών και άλλων αρχών, προκειμένου να αποφευχθούν ακρότητες και καλλιέργεια επεισοδιακού κλίματος στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων την Κυριακή στην Τούμπα.

Από τις επαφές φάνηκε ότι επιθυμία είναι να επικρατήσει κλίμα ηρεμίας, αλλά ουδείς γνωρίζει το τι πραγματικά μπορεί να συμβεί, λόγω των όσων έχουν μεσολαβήσει το προηγούμενο διάστημα.

Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη αποτροπής επεισοδίων  την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και οι συσκέψεις με τους εκατέρωθεν παράγοντες έχουν και προειδοποιητικό χαρακτήρα.

Τα μέτρα τάξεως είναι αυστηρά, οι αστυνομικές και άλλες δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, αλλά υπάρχουν και ανεξέλεγκτοι παράγοντες, κάτι, που προκαλεί ανησυχία στην πόλη.

Ο αθλητικός Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος κάλεσε τους εκπροσώπους των δύο ομάδων σε σύσκεψη πριν τη μεταξύ τους μάχη την Κυριακή (23/2, 19.30) στην Τούμπα για την 25η αγωνιστική της Super League 1.

Στη σύσκεψη εκτός από τον αθλητικό Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς και ο ανώτατος αθλητικός εισαγγελέας, Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Παράλληλα, το παρών έδωσαν από πλευράς ΠΑΟΚ, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μάκης Γκαγκάτσης, αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας του Δικεφάλου, Βαγγέλης Τσακμακάς, ενώ από Ολυμπιακό ο υπεύθυνος ασφαλείας, Νίκος Συντιχάκης.

Ακόμη παρόντες ήταν εκπρόσωπος της Λίγκας, της ΔΕΑΒ, της Αστυνομίας (διεύθυνση Αθλητικής Βίας) και της Πυροσβεστικής.

Οι τρεις Εισαγγελείς ζήτησαν απ’ όλους να βοηθήσουν να τηρηθούν στο απόλυτο τα μέτρα ασφαλείας και έδωσαν έμφαση ειδικά στο θέμα της άφιξης των αποστολών των δύο ομάδων στο γήπεδο. Επίσης, ζήτησαν να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι και άπαντες να συμβάλλουν στο να υπάρχει όσο το δυνατό ήρεμο κλίμα.

Οι εκπρόσωποι των δύο ΠΑΕ έδωσαν την διαβεβαίωση ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να διεξαχθεί σε ομαλό κλίμα το κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας.

Σε σύσκεψη, που προηγήθηκε συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. (μεταξύ αυτών ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος και στελέχη της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης), της Πυροσβεστικής, της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ), της “Λίγκας”, αλλά και άνθρωποι της ασφάλειας του “Δικεφάλου του Βορρά”.
Συζητήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας τα οποία σχεδιάστηκαν ενόψει της αναμέτρησης ενώ ζητήθηκε η εφαρμογή τους σε απόλυτο βαθμό, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων. (Πηγή: METROSPORT.GR/ ΑΠΕ-ΜΠΕ)