Τρώνε με τα χέρια τους, κάτι που, όπως είπαν, σε βοηθά να “εμπλέξεις όλες τις αισθήσεις σου”.

Η Άλι και ο Χέντρι μοιράζονται τα γεύματα της ημέρας, όπως φρούτα του πάθους και φράουλες, μάνγκο, μια σαλάτα φτιαγμένη από αμιγώς λαχανικά, σπιτικά ρολά κανέλας και μπιφτέκια – vegan φυσικά.

Είναι μια διατροφή που βασίζεται μόνο σε φρούτα, λαχανικά, ελάχιστο αλάτι και καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη ή λάδι; Ονειρεμένη, σύμφωνα με ένα vegan ζευγάρι που έχει γίνει viral στο TikTok.

Η Άλι και ο αρραβωνιαστικός της Χέντρi Γκούρογκ, οι οποίοι ζουν κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά ταξιδεύουν συχνά σε όλο τον κόσμο, είναι μαζί εδώ και δέκα χρόνια και απολαμβάνουν τη ζωή τους κάνοντας γιόγκα ενώ ζουν έναν πολύ σκληρό vegan τρόπο ζωής.

Τι καταναλώνουν; Το μενού τους αποτελείται κατά 75% έως 90% από ωμές και μη επεξεργασμένες τροφές και 10% έως 25% μαγειρεμένες τροφές, ωστόσο απαγορεύεται εντελώς η επεξεργασμένη ζάχαρη και το λάδι.

Τι τρώει σε μια μέρα ένα vegan ζευγάρι 

Το ζευγάρι έγινε viral αφότου μοιράστηκε στο TikTok ένα βίντεο με τίτλο «τι τρώμε σε μια μέρα ως σκληροπυρηνικοί βίγκαν», το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 135.000 προβολές και σχεδόν 10.000 likes. Το βίντεο ξεκινά με τους ίδιους να λένε ότι «ενυδατώνονται» με «3,5 κιλά» πεπόνι. Στη συνέχεια, για σνακ κάνουν μια «γιορτή από φρούτα» που αποτελείται από μάνγκο και φρούτα του πάθους.

Για το μεσημεριανό τους, το ζευγάρι δείχνει μια «ωραία κρέμα», η οποία αποτελεί τη δική τους vegan εκδοχή για παγωτό και ολοκληρώνει τη μέρα με μελιτζάνα alfredo με καστανό ρύζι και ζυμαρικά χωρίς γλουτένη.

Όταν δεν τρώνε ωμό φαγητό, το ζευγάρι κάνει γιόγκα και είναι ιδρυτές του «Ah The Space» όπου μοιράζονται πέντε εβδομαδιαίες συνεδρίες που γίνονται για να «εκπαιδεύσουν το μυαλό και το σώμα ώστε να καλλιεργήσει μια ανοιχτή, ευρύχωρη, επεκτατική παρουσία».

Το κανάλι τους στο TikTok έχει λάβει μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο από vegans όσο και από μη vegans – με πολλούς να σοκάρονται βλέποντας με τι επιβιώνει το ζευγάρι. Σε ένα απόσπασμα, η Άλι και ο Χέντρι μοιράζονται τα γεύματα της ημέρας, όπως φρούτα του πάθους και φράουλες, μάνγκο, μια σαλάτα φτιαγμένη από αμιγώς λαχανικά, σπιτικά ρολά κανέλας και μπιφτέκια – vegan φυσικά.

Η διατροφή τους δεν φαίνεται να διαφέρει πολύ από μέρα σε μέρα. Σε ένα άλλο βίντεο το ζευγάρι τρώει μέσα στην ημέρα ένα πιάτο λαχανικά, μια σαλάτα αβοκάντο με κρεμμύδια και πιπεριές, τοστ αβοκάντο και κεμπάπ λαχανικών. Όσο για το δείπνο, σπάνια μπορεί να βάλουν και κάποια δημητριακά, προσθέτοντας φακές και ρύζι αναμεμειγμένα με πατάτες, λαχανικά και σπανάκι.

Όταν δεν τρώνε, κάνουν γιόγκα

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, η γιόγκα είναι απαραίτητη καθώς «βοηθάει στην πέψη». Επίσης, όπως έχουν μοιραστεί στις αναρτήσεις τους, συνήθως δεν χρησιμοποιούν σκεύη, ούτε μαχαιροπίρουνα όταν τρώνε. Σε ένα απόσπασμα, τόσο η Άλι όσο και η Χέντρι τρώνε με τα χέρια τους, κάτι που, όπως είπαν, βοηθά να «εμπλέξεις όλες τις αισθήσεις σου» και «εμβαθύνει τη σύνδεση και την ευγνωμοσύνη σου».

Το ζευγάρι μοιράζεται ακόμη και μερικές από τις συνταγές του στο TikTok και στην ιστοσελίδα τους, συμπεριλαμβανομένης μιας συνταγής «για σκληρό vegan σούσι». Το βίντεο δείχνει τον Χέντρι να γεμίζει τα νόρι με αβοκάντο, μάνγκο, αγγούρια και φύτρα», τα οποία αφού τα κλείνει ,τα καταναλώνει αμέσως.

Γιατί ακολουθούν μια τόσο σκληρή vegan διατροφή

Πέρα όμως από το να μας δείχνουν τι τρώνε, η Άλι και ο Χέντρι μας εξηγούν γιατί ακολουθούν μια τόσο σκληρή vegan διατροφή. Όπως λένε σε ένα βίντεο με τίτλο «γιατί να τρώτε το ουράνιο τόξο», ο Χέντρι εξηγεί ότι τα οφέλη της κατανάλωσης «κίτρινου» ή ανανά είναι πως κάνει καλό τόσο στο δέρμα όσο και στα μάτια σας. Στη συνέχεια, κόβοντας μια καρύδα, ο Χέντρο εξηγεί ότι ο καρπός της βοηθά στη «μείωση της φλεγμονής, προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες» και παρέχει στον οργανισμό «τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες».

Και σε μια τελευταία προσπάθεια να πείσει τους οπαδούς του να γίνουν «σκληροπυρηνικοί» vegan, ο Χέντρι δείχνει ένα φρούτο σαπότε λέγοντας πως το συγκεκριμένο φρούτο βοηθάει στην πέψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρεί τα οστά υγιή και γερά.

Οι ακόλουθοί τους στο TikTok σοκαρίστηκαν από τον τρόπο ζωής τους και ενώ ορισμένοι χρήστες εντυπωσιάστηκαν από την αφοσίωση του ζευγαριού στη συγκεκριμένη διατροφή, πολλοί έσπευσαν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους.

«Παιδιά, είστε καλά;» αναρωτήθηκε ένας χρήστης με κάποιον άλλον να αναφέρει: «Θέλω αυτό τον τρόπο ζωής» ενώ ένας τρίτος σχολίασε: «Δεν το μισώ όλο αυτό, αλλά δείχνετε και οι δύο τόσο κουρασμένοι».

Τι είναι τα φρούτα του πάθους

Το φρούτο του πάθους είναι ένα εξωτικό φρούτο με ένα πολύ υγιεινό διατροφικό προφίλ και πολλά οφέλη για την υγεία.

Προέρχεται από το γένος Passiflora, με περισσότερα από 500 είδη σε περιοχές με τροπικό και υποτροπικό κλίμα. Η ποικιλία Passiflora edulis Sims fo. flavicarpa, είναι γνωστή ως passion fruit, και η καλλιέργειά του επικεντρώνεται κυρίως στη βιομηχανία χυμών και πολτού. Το Παθανθές το εδώδιμον είναι ένα είδος αναρριχητικού φυτού της οικογένειας των Παθανθών, εγγενές στη Βραζιλία, την Παραγουάη και τη Βόρεια Αργεντινή.

Τα φρούτα του πάθους έχουν πολύ γλυκιά γεύση και περιέχουν υψηλά επίπεδα βιοδραστικών ενώσεων.Έχουν στρογγυλό έως ωοειδές σχήμα, χρώμα κίτρινο ή σκούρο μοβ με την ωρίμανση και το εσωτερικό τους είναι ζουμερό γεμάτο με πολυάριθμα σπόρια.

Ο καρπός είτε τρώγεται με το κουταλάκι είτε γίνεται χυμός και συχνά ο χυμός του προστίθεται σε άλλους χυμούς φρούτων για την ενίσχυση του αρώματος