Έξι νέα κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για την πρόληψη και την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για Ρώσους πολίτες, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται στην Μόσχα και ένας στο Νίζνι Νόβγκοραντ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αρμόδιας επιτροπής, και οι έξι είχαν επισκεφθεί την Ιταλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η αρμόδια επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι η κατάσταση των έξι Ρώσων είναι ικανοποιητική και παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Το Ρόιτερ σημειώνει πως, μετά τη νέα ανακοίνωση, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ρωσία φθάνει συνολικά τα 13.

Συνεργασία Ρώσων – Κινέζων για εμβόλιο

Η Ρωσία και η Κίνα εργάζονται από κοινού για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Για αυτό το λόγο το Πεκίνο έχει παραδώσει το γονιδίωμα του ιού στη Μόσχα, όπως ανέφερε το ρωσικό προξενείο στην πόλη Γκουανγκζού της Κίνας.
«Ρώσοι και Κινέζοι ειδικοί έχουν ξεκινήσει την παρασκευή ενός εμβολίου», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το ρωσικό προξενείο.

Η Μόσχα έχει ξεκινήσει να ελέγχει όλους τους Ρώσους τουρίστες που επιστρέφουν από την Κίνα ώστε να εντοπίσει πιθανά κρούσματα, όπως ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των καταναλωτών.
Η υπηρεσία ξεκίνησε να διενεργεί τους ιατρικούς ελέγχους την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Παιδιά που επιστρέφουν από χώρες με κοροναϊό θα μένουν σπίτι για 14 μέρες

Η Διεύθυνση εκπαίδευσης του Δήμου της Μόσχας εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία, όσοι φοιτούν σε μορφωτικά ιδρύματα της ρωσικής πρωτεύουσας και φθάνουν από χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από τον κοροναϊό, από τις 10 Μαρτίου και για διάστημα δύο εβδομάδων δεν θα κάνουν μάθημα.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι οι μαθητές αυτοί δεν θα επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, όπως δεν θα επιτρέπεται για το διάστημα αυτό να διδάσκουν στις τάξεις και καθηγητές που φθάνουν από την Κίνα, την Νότια Κορέα, την Ιταλία, το Ιράν, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και από άλλες χώρες στις οποίες έχει εξαπλωθεί ο κοροναϊός