Η Βραζιλία ξεπέρασε πλέον την Ισπανία και κατατάσσεται δεύτερη σε κρούσματα και πέμπτη ως προς τον αριθμό των θυμάτων κορωνοϊού.-

Τρομερά είναι τα στοιχεία για το σύνολο των κρουσμάτων παγκοσμίως, που πλησιάζουν τα 6.000.000, ενώ οι θάνατοι είναι 365.381, βάσει σημερινού αυτόματου υπολογισμού με βάση πληροφορίες από τα κέντρα αναφοράς κορωνοϊού σε όλες τις χώρες.

Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊούστη Βραζιλία έφθασαν τους 27.944, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας , με τον “γίγαντα” της Λατινικής Αμερικής να ξεπερνά την Ισπανία και να κατατάσσεται πλέον στην πέμπτη θέση στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των θυμάτων, αλλά στη δεύτερη σε κρούσματα μετά τις ΗΠΑ, που έχουν 1.797.087 και 104.633 θανάτους.

Ψηλά στη λίστα των χωρών με αριθμό κρουσμάτων είναι η Ρωσία με 396.575 και ακολουθούν η Ισπανία και η Μεγάλη Βρετανία.

 

Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα σύμφωνα με την σημερινή λίστα

Η Ελλάδα στη θέση 69 μεταξύ των χωρών με την καλύτερη εικόνα.

Τις τελευταίες 24 ώρες στη Βραζιλία — χώρα που εδώ και λίγο καιρό κατατάσσεται δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ — καταγράφηκαν 1.124 θάνατοι ασθενών σε 24 ώρες από την COVID-19 και 26.928 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2.

Η σημερινή εικόνα των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης αποτελεί νέο ρεκόρ σε 24 ώρες και αυξάνει το σύνολο των πολιτών που έχουν προσβληθεί από τον ιό στις 465.166.

Οι μόνες τέσσερις χώρες όπου καταγράφονται περισσότεροι θάνατοι απ’ ό,τι στη Βραζιλία είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Γαλλία.