Με εξαιρετική κίνηση επισκεπτών άνοιξε τις πύλες της η πανελλήνια εμπορική έκθεση «Ανατολική Μακεδονία–Θράκη», τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Μαϊου, στον εκθεσιακό χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής.

Η έκθεση φάνηκε αντάξια της ανταπόκρισης του επιχειρηματικού κόσμου και επικεντρώνεται στα εξωστρεφή και καινοτόμα αγροδιατροφικά προϊόντα. Είναι η 25η έκθεση, που έχει στόχευση κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα με 90 εκθέτες  και διοργανώνεται από την ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Μέτιος, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής και πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αντ. Γραβάνης, εκ μέρος της ΔΕΘ-HELEXPO οι Αναστάσιος Τζήκας, Κυριάκος Ποζρικίδης και Αλέξης Τσαξιρλής, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αν. Καπνοπώλης εκ μέρους του δημάρχου Κομοτηναίων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Πολιτειάδης, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Γ. Σταυρίδης, εκπρόσωπος του τουρκικού προξενείου, το μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ Δ. Χαρίτου, η πολιτευτής ΝΔ Β. Ελευθεριάδου, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής δημοτική σύμβουλος Νατάσα Λιβεριάδου, η αντιδήμαρχος Κομοτηνής Κ. Ιωαννίδου, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Αν. Βαφειάδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κ. Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Ν. Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στ. Μωραΐτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Μ. Κατραντζή, η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ελ. Δημούδη, ο επικεφαλής πολιτικής προστασίας Δήμου Κομοτηνής Θ. Τζενετίδης, η δημοτική σύμβουλος Αφρ. Καρελιάδου, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜ-Θ Χρ. Τερτσούδης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δ. Πέτροβιτς, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αλ. Ιωσηφίδης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικικού κόσμου, ιδιώτες και απλοί επισκέπτες.