Οκτώ αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλα δύο υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, στο πάρκινγκ του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Την πυρκαγιά έσβησε δύναμη της Πυροσβεστικής, πριν επεκταθεί και σε άλλα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, και γίνεται έρευνα για την αιτία που την προκάλεσε.

Κατ΄αρχάς το χτύπημα φαίνεται ύπουλο και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της φωτιάς από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.

Οι φλόγες κατέστρεψαν ολοσχερώς οκτώ σταθμευμένα αυτοκίνητα και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε άλλα τρία τελικά (και όχι δύο όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί), τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν παρκάρει εκεί και ταξίδεψαν με τις πτήσεις από το “Δημόκριτος”  προς την Αθήνα.

Αν και άμεσα έφτασαν στο σημείο Πυροσβεστικές Δυνάμεις της Αλεξανδρούπολης και για  την κατάσβεση επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα, δεν αποτράπηκε η καταστροφή των 11 οχημάτων, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες από την σελίδα “Φίλοι της Πυροσβεστικής Έβρου”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει αναλάβει την υπόθεση η Αστυνομία, αλλά οι έρευνες βρίσκονται στα χέρια του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής Αλεξανδρούπολης, που ως είθισται επιλαμβάνεται όλων αυτών των υποθέσεων. Χωρίς να αποκλείεται στη συνέχεια αι ανάλογα με τις εξελίξεις να… αναλάβει δράση και η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Φυσικά δεν διαρρέει το παραμικρό για την υπόθεση, αν και από άλλες πηγές έγινε γνωστό ότι το αεροδρόμιο δεν διαθέτει το σημείο  εκείνο κάποιες κάμερες που θα μπορούσαν να καταγράψουν πολύτιμα ίσως στοιχεία.

Όλο και περισσότερο πάντως αυξάνεται το ενδεχόμενο η καταστροφική φωτιά να μην προκλήθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα σε ένα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά να προήλθε από… ανθρώπινο χέρι, χωρίς αυτό να αφορά σε καμιά περίπτωση την εταιρεία που διαχειρίζεται το πάρκινγκ, γιατί δεν ήταν αυτή ο στόχος.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η φωτιά πιθανόν να είχε στόχο ακόμα και συγκεκριμένο αυτοκίνητο και τελικά  επεκτάθηκε και την  “πλήρωσαν” τα άλλα 10 που ήταν δίπλα και καταστράφηκαν.