Για “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη μιλάει ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εθνικές εκλογές, Οζγκιούρ Φερχάτ, υιοθετώντας την προπαγάνδα που επιστρατεύει κατά καιρούς η Άγκυρα.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δηλώσεις του στην μειονοτική ιστοσελίδα birlikgazetesi.org αναφέρει πως το κόμμα του θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

«Όταν ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε σε εφαρμογή τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία με τις αποφάσεις που έλαβαν τα αρμόδια υπουργεία. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά μας είχαν συνηθίσει το εκπαιδευτικό σύστημα σε ένα πιο άνετο περιβάλλον στη γλώσσα τους, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε αυτήν την πολιτική απόφαση που πήραμε. Τα παιδιά μας έχουν επίσης στερηθεί αυτό το δικαίωμα», είπε μεταξύ άλλων ο Οζγκούρ Φερχάτ.

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε «πυρά» κατά της κυβέρνησης σχετικά με το νόμο για τους μουφτήδες, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε αποδεκτός από την μειονότητα, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τις προσφυγές κατά της Ελλάδας από μειονοτικούς συλλόγους που θέλουν να ονομάζονται «τουρκικοί».