Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, Μ. Σάββατο, το πρωί στην Εγνατία Οδό, μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής, όπου συγκρούστηκαν μετωπικά δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, το ένα από τα οποία μετέφερε παράνομα μετανάστες.

Οι νεκροί είναι συνολικά έξι, οι οδηγοί των δύο ΙΧ και τέσσερις από τους μετανάστες, ενώ  και άλλοι έξι μετανάστες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος, που μετέφερε συνολικά  11 μετανάστες, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης που του έκαναν στον οικισμό της Μάκρης Έβρου, αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο, εμβόλισε το περιπολικό, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

Στη συνέχεια κα ενώ έκανε 7 χιλιόμετρα, το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής στο ύψος της περιοχής Κόμαρος και να έχει συγκρουστεί μετωπικά με άλλο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 46χρονος. Ο οδηγός του δεύτερου Ι.Χ. που δεν έφερε ευθύνη, επέστρεφε στην Αλεξανδρούπολη από την Κομοτηνή και είδε ξαφνικά απέναντί του να έρχεται κατά πάνω του το αυτοκίνητο με τους μετανάστες.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και για τον απεγκλωβισμό των νεκρών και των τραυματιών, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Την προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σήμερα (15-4-2023) πρωινές ώρες, εντός του οικισμού Μάκρης Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός αυτού δεν συμμορφώθηκε.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο εμβόλισε το περιπολικό, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

Στη συνέχεια το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και να έχει προσκρούσει μετωπικά με έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός.

Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο 46χρονος ημεδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και ο αλλοδαπός οδηγός του έτερου οχήματος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, από τους οποίους υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός των τεσσάρων και τραυματισμός των υπολοίπων έξι.

Άπαντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης».