Τις υποψηφιότητές τους για τις ενδοπαραταξιακές εκλογές, που θα πραγματοποιήσει η διοικούσα παράταξη “Πρωτοβουλία”, κατέθεσαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα και ο δημοτικός σύμβουλος, Στέλιος Κανάκης, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί η υποψηφιότητα της αντιδημάρχου Πολιτισμού, ‘Ελλης Χρυσίδου.

 

Οι τρεις τους θα αναμετρηθούν στις εκλογές, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου, μετά την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μη διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο.
Της ψηφοφορίας, στην οποία έχουν δικαίωμα ψήφου οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, θα προηγηθεί συνέλευση της “Πρωτοβουλίας”.

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν και τον αντιδήμαρχο, Σπύρο Πέγκα, να ενδιαφέρεται για τη διαδικασία της επόμενης ημέρας, ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα.
“Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος, ούτε επικεφαλής παράταξης. Γιατί όπως το 2006 και το 2010 έκρινα πως πρέπει να ασχοληθώ με τον δήμο και να αλλάξουμε κάποια πράγματα, έτσι και τώρα το 2019 αισθάνομαι πως άλλες είναι οι ανάγκες της Ελλάδας, της κοινωνίας και οι προσωπικές μου”, είπε ο κ. Πέγκας σε συνάντηση με δημοσιογράφους.
Δήλωσε “χορτασμένος” από την έως τώρα εμπλοκή του  με τα κοινά και πρόσθεσε πως θα στηρίξει τη διαδικασία της παράταξης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ