Πολύ κοντά βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης στην εξιχνίαση της υπόθεσης της απαγωγής της 10χροονης Μαρκέλλας έξω από το σχολείο της στην Τούμπα, εκτιμώντας ότι είναι θέμα ωρών ή ημερών η σύλληψη της δράστιδας και τυχόν συνεργών.

Σε αυτό οδηγούν το γεγονός ότι η μαθήτρια φέρεται να αναγνώρισε την γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιά, αλλά και οι πληροφορίες, που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί για το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας και κάποια “φιλικά” πρόσωπα της μητέρας της 10χρονης σε συνδυασμό από στοιχεία κάμερας με καταγραφή κινήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, δύο συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν μπει για τα καλά στο κάδρο των ερευνών. Ένας άνδρας γύρω στα 80 και μια 40χρονη γυναίκα φίλη του.

Μάλιστα ο ηλικιωμένος φέρεται να γνωρίζει καλά την 40χρονη και να την εμπιστεύεται απόλυτα. Γι’ αυτά τα δύο πρόσωπα υπάρχουν μάλιστα συγκεκριμένες καταγγελίες από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σημαντικό ρόλο στις έρευνες θα παίξει και το βίντεο ντοκουμέντο που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ το οποίο και έχει «τσακώσει» την κοκκινομάλλα.

Ειδικότερα κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος έχει καταγράψει το 10χρονο κοριτσάκι να περπατάει σε πεζοδρόμιο με μία άγνωστη γυναίκα, η οποία σχετίζεται με την υπόθεση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, τα στοιχεία της γυναίκας και του ηλικιωμένου είναι γνωστά στις αρχές και ο εντοπισμός τους θεωρείται θέμα χρόνου.

Η μυστηριώδης γυναίκα φέρεται να ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογενείας οπότε αναμένεται να ξετυλιχθεί το κουβάρι της εξαφάνισής της ανήλικης, η οποία είχε χαθεί το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από την Κάτω Τούμπα και βρέθηκε τελικώς, σχεδόν δύο 24ωρα αργότερα, το πρωί του Σαββάτου έξω από βενζινάδικο στην Καλαμαριά.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η γυναίκα που αναζητείται έχει αναγνωριστεί από την μικρή μαθήτρια, ενώ η παρουσία της φέρεται να επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας. Προς το παρόν όμως είναι άγνωστο το κίνητρο της πράξης, όπως επίσης τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ερευνάται το αν έχει σχέση με την υπόθεση κι ένας ηλικιωμένος.

Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους. Η υγεία της φαίνεται να είναι καλή και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα της που την συνάντησε σήμερα. Πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε σημάδια στα χέρια, πιθανότατα από ίχνη κράτησης, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από την μέχρι στιγμή εξέτασή της.

Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να ανασυνθέσουν το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή της εξαφάνισής της -κατά την επιστροφή της από το σχολείο- μέχρι τον εντοπισμό της.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε επίσης ότι οι Αρχές αναζητούν τους δράστες στο οικογενειακό περιβάλλον της μικρής Μαρκέλλας.

«Ήταν ας πούμε μία εξειδικευμένη κατάσταση… Ας την ονομάσουμε περιφερειακή της οικογένειας, δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Πάντως, δεν έχει να κάνει με βανάκια που βγαίνουν και αρπάζουν παιδιά», ανέφερε.

Δ